Zrenjanin na Festivalu bratskih gradova u Bekeščabi

Članovi Gradskog veća grada Zrenjanina Zlatana Ankić i Radiša Dupljanović, kao i odbornik u Skupštini grada Janoš Puškaš, na poziv gradonačelnika bratskog grada Bekeščabe predstavljali su naš grad na Festivalu bratskih gradova, koji je održan u okviru tradicionalne turističke manifestacije "Kobasicijada" u tom mađarskom gradu, od 22. do 25. oktobra. Zrenjanin je i ove godine učestvovao na festivalu na kom se okupljaju predstavnici svih 11 bratskih gradova, koliko ih ima Bekeščaba. Podsećamo, saradnja dva grada traje već decenijama, a ozvaničena je potpisivanjem Povelje o bratimljenju, 29. avgusta 2003. godine u Zrenjaninu. 
 
 
Delegacija našeg grada je već uspostavljene dobre odnose sa novim gradonačelnikom Bekeščabe Peterom Sarvašom i njegovim timom unapredila i napravila značajne korake u smeru proširenja i poboljšanja saradnje. Tom prilikom su obavljeni razgovori i s drugim zvaničnicima grada domaćina i dogovorene neke predstojeće aktivnosti, a već tokom decembra očekuje se i da predstavnici Bekeščabe posete Zrenjanin. 
 
 
Ankićeva, Dupljanović i Puškaš prisustvovali su i obeležavanju Memorijalnog nacionalnog dana, 23. oktobra, kada naši severni susedi evociraju sećanja na revoluciju iz 1956. godine, u vreme staljinističkog režima.