''Igrajmo za 16'' i ove godine u Zrenjaninu

Grad Zrenjanin će četvrtu godinu zaredom biti domaćin kvalifikacija za memorijalni turnir u malom fudbalu "Igrajmo za 16" koji se organizuje u znak sećanja na radnike RTS-a stradale u NATO bombardovanju televizije 1999. godine.
 
Delegaciju organizacionog odbora turnira, koju je predvodio Svetozar Stanković, član organizacionog odbora, primio je danas gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić. Tom prilikom uručena mu je zahvalnica za učešće Grada Zrenjanina u prošlogodišnjem nadmetanju, uz poziv da uruči pehar ovogodišnjem pobedniku turnira u Zrenjaninu, kao i da prisustvuje finalu u Beogradu koje je na programu 17. aprila.
- Zrenjanin ima ozbiljnu sportsku tradiciju i sa zadovoljstvom ćemo staviti sve naše kapacitete u funkciju što bolje organizacije turnira u našem gradu, rekao je Janjić.
 
 
- Ovo više nije turnir, ovo je pokret kojim se uz stradale radnike RTS-a sećamo i svih stradalih od NATO bombardovanja u Srbiji. Gradove učesnike smo birali prvenstveno na osnovu toga gde imamo Dopisništva, a za sada su nam tehničke mogućnosti za osam sredina. Javljaju nam se mnogi gradovi koji bi želeli da budu deo akcije, ali mi ne možemo da im svima izađemo u susret, kazao je Svetozar Stanković, član organizacionog odbora, koji je posebno vezan za Zrenjanin, jer je osamdesetih godina s velikim uspehom branio na golu RK "Proleter Naftagas".
 
 
Ovaj turinir promoviše masovni sport i rekreaciju, jer učestvuju ekipe javnih preduzeća i ustanova. Igra se i turnir u ženskoj konkurenciji, a ove se godine intenzivirala saradnja sa Republičkim zavodom za sport, čiji stručnjaci ukazuju na pravilno bavljenje rekreacijom u starijem dobu, istakli su predstavnici organizacionog odbora turnira.
 
 
Turnir u Zrenjaninu će se igrati do kraja marta, najavio je Nikola Božović, član organizacionog odbora za Zrenjanin. Najbolja ekipa će se takmičiti na dvodnevnom turniru u Beogradu protiv najuspešnijih ekipa iz Subotice, Jagodine, Niša, Kragujevca, Užica, Požarevca i Bora.