Međunarodna izložba rukotvorina i kolekcija u Mužlji

Uz učešće oko 60 udruženja i 40 samostalnih izlagača sa teritorije cele Srbije i inostranstva, u osnovnoj školi "Servo Mihalj" u Mužlji je otvorena 46. po redu Međunarodna izložba rukotvorina i kolekcija- MIRK. Više od 6000 izloženih predmeta u konkurenciji su za nagrade, jer je izložba takmičarskog karaktera - svaki izloženi rad se ocenjuje i dobija diplomu za prvo, drugo, odnosno treće mesto, diplomu za izuzetan kvalitet – nivo nagradu ili diplomu za učešće.
 
 
U ime lokalne samouprave okupljene je pozdravio Ljubomir Stanisavljev, zamenik predsednice Skupštine grada Zrenjanina. Govoreći o značaju ovakve izložbe u jednoj multinacionalnoj sredini kakva je Zrenjanin, poručio je da smo tu sa ciljem da se sačuvaju i neguju običaji, kultura i tradicija višenacionalne zajednice i svih njenih pripadnika.
 
 
Uz Stanisavljeva, svečanosti je prisustvovala i narodni poslanik Elvira Kovač, kao i član Gradskog veća Grada Zrenjanina Jožef Stojko. U kulturno-umetničkom programu nastupile su mažoretkinje KUD “Petefi Šandor” i Daniel Muhi, pevač folklornih pesama, a izložbu je proglasio otvorenom Ištvan Pastor, predsednik Skupštine AP Vojvodine. 
 
 
Ova manifestacija se održava u kontinuitetu od 1970. godine, što najbolje govori o njenom značaju. Svake godine u drugom mestu, izložba posetiocima nudi brojne vredne predmete domaće radinosti i rukotvorina, a tokom dosadašnjih 45 godina njenog trajanja, manifestacija MIRK okupila je preko 16 hiljada izlagača. 
 
Izložbu u Mužlji zainteresovani mogu pogledati u terminu od 10-18 časova, do 29. Marta.