Opremanje pijaca u gradu i naseljenim mestima

 
Grad Zrenjanin intenzivno ulaže u opremanje kompletne infrastrukture, a tako i u opremanje gradskih pijaca, rekao je danas prilikom obilaska centralne gradske pijace zamenik gradonačelnika Saša Santovac.
 
- Mi imamo ozbiljnu investiciju po pitanju uređenja i natkrivanja pijace u naselju 4. Juli. Kako smo najavili, rok za završetak radova je mart ove godine i očekujemo da u tom roku, pijaca i bude završena - rekao je Santovac i naglasio da je reč o investiciji vrednoj 30 miliona dinara.
 
- Mnogo je važno ukazati na to da mi nismo zaboravili ni naseljena mesta. Krajem marta i početkom aprila počećemo opremanje pijačnim tezgama i pijace po selima. U svakom slučaju, mi želimo da se ravnomerno razvija kako grad, tako i naseljena mesta - rekao je on.
 
 
Današnji obilazak gradske pijace bio je i povod za razgovor sa ovdašnjim prodavcima i poljoprivrednim proizvođačima koji svoje proizvode prodaju na ovoj pijaci.
 
- Ovo je dobra prilika da čujemo njihovo mišljenje o načinu naplate pijačarine, radu Gradske uprave, jer želimo da čujemo koji su to problemi i na koji način bismo prišli njihovom rešavanju i pomognemo im kako bi se stvorili uslovi za razvoj proljoprivredne proizvodnje - rekao je Santovac napominjući da su među prodavcima i oni koji su učestvovali na raznim konkursima koje je raspisao Grad Zrenjanin, a u okviru kojih su sredstva opredeljena iz agrarnog budžeta. - Neki od tih konkursa su oni za bušenje bunara, a neki od njih učestvovali su na konkursima po pitanju prolećne ili jesenje setve, subvencionisanih kamata i slično. Ovo je dakle prilika da se razgovara i dodatno čuje šta je to što mi njima možemo da pomognemo - rekao je još Santovac.
 
 
Edita Bakoš iz poljoprivrednog gazdinstva “Bakoš” u Lukinom Selu, koja je konkurisala i dobila bunar potreban za poboljšanje uslova proizvodnje, na tezgama ovih dana svakodnevno prodaje cveće koje sami uzgajaju.
 
- Zadovoljna sam i uslovima ovde na pijaci, ali time što grad pomaže poljoprivrednicima - kazala je ona.
 
Direktor JKP “Pijace i parkinzi” Ilija Mandić rekao je da će to preduzeće nastaviti da svoje aktivnosti usmerava ka poboljšanju tehničko - sanitarnih uslova na postojećim pijacama.
 
- Jedan od sledećih koraka jeste uređenje prostora na centralnoj pijaci, odnosno, pijace za prodaju polovne robe i robe sa betona. Kao što je zamenik gradonačelnika najavio, pored mnogobrojnih aktivnosti treba podsetiti da je u prethodne četiri godine otvorena 2012. godine pijaca na Bagljašu, a u narednom periodu očekujemo i otvaranje pijace u Jug Bogdanovoj ulici. Naše preduzeće stvoriće uslove da poboljša uslove kako za prodavce, tako i za kupce.