Utakmica vaterpolo reprezentacija Srbije i Australije na gradskom bazenu

Međunarodna prijateljska utakmica između vaterpolo reprezentacija Srbije i Australije biće odigrana na zatvorenom bazenu u našem gradu, u četvrtak, 31.marta sa početkom u 18.30 časova.

Tim povodom, danas je u Multimedijalnoj sali Gradske kuće održana konferencija za novinare na kojoj je gradonačelnik Čedomir Janjić  rekao da očekuje spektakl koji će, kako je naveo, biti dobro organizovan, kao i sva velika takmičenja koja su održana u našem gradu. 

 

 

– Očekujem prepun bazen i sjajnu atmosferu. Mnogo novca ulažemo u sport i želja nam je da pravimo odlične sportske manifestacije – rekao je on. 

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije, nekadašnji proslavljeni reprezentativac Milorad Krivokapić, izrazio je zadovoljstvo gostovanjem u našem gradu.

- „Turneja šampiona“ osmišljena je zbog toga što je „Beogradska arena“, u kojoj je odigrano poslednje prvenstvo, bila isuviše mala da primi sve navijače iz Srbije. Zato smo hteli da omogućimo da naše zlatne momke vidi cela Srbija –  rekao je on.  

 

 

Izvršni direktor VSS Zoran Avramović je ukazao da je Australija veoma ozbiljna ekipa i da je dodatno osnažena igračem sa Novog Zelanda.

Učešće u organizaciji uzeli su, pored Vaterpolo saveza Srbije, Grad Zrenjanin i Vaterpolo klub "Proleter". 

 

 

Predsednik tog kluba Predrag Ćurčić rekao je će na Gradskom bazenu biti 350 mesta za sedenje, kao i VIP loža za sportiste i druge zvanice. Naveo je da se očekuje da će utakmici prisustvovati oko 600 ljudi. 

Jedan od sudija na ovoj utakmici biće i Igor Virijević, vaterpolo sudija, inače načelnik Komunalne policije Grada Zrenjanina.

Na današnjoj konferenciji rečeno je da će RTV direktno prenositi ovu utakmicu, a da će se u snimku emitovati i na celoj teritoriji naše zemlje.