Aflatiranje ulica i u Mesnoj zajednici "Sava Kovačević"

Radovi na izgradnji i rekonstrukciji puteva u našem gradu odvijaju se na nekoliko lokacija u gradu i naseljenim mestima, a gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, obišao je danas radove na asfaltiranju ulica Ivana Mažuranića i Branka Surle, u Mesnoj zajednici "Sava Kovačević".

 

 

 

Gradonačelnik Janjić je ponovio da se uređuje centar grada koji iz dana u dan postaje sve lepši, ali da se vodi računa i o rubnim delovima grada i ulicama poput Branka Surle koja je bila u zaista lošem stanju.

 

 

- Veoma sam zadovoljan i radom Direkcije za gradnju i uređenje grada, lokalne administracije, ali i radom Saveta mesnih zajednica koji nam ukazuju na probleme koje zatim zajednički rešavamo. Jedan od veoma agilnih Saveta je ovde, u Mesnoj zajednici “Sava Kovačević” i zato smo uspeli da u prethodnom periodu toliko projekata uspešno realizujemo - rekao je gradonačelnik.

 

 

 

Upitan da kaže da li je zadovoljan kvalitetom radova, gradonačelnik je rekao da nekoliko firmi izvodi radove u gradu i da se svakodnevno vrši kontrola.

- Za sada se pokazalo da je sve uredu i da se radi onako kako je i predviđeno - rekao je on.

Ilija Mandić, zamenik predsednka Saveta ove mesne zajednice kazao je da je zahvaljujući gradskim čelnicima i Direkciji za gradnju i uređenje grada u proteklom periodu puno toga urađeno.

- Kao što možemo da vidimo i danas, potpuno su rekonstruicane i uređene dve ulice u naselju, u prethodnom periodu otvorena je nova zdravstvena ambulanta, potpuno je rekonstrisan sportski teren kod Peskare, urađeno je asfaltiranje puta prema jezeru i mnogi drugi radovi - kazao je Mandić.

 

 

On je naveo da će u narednom periodu u planu izgradnja parkinga ispred zdravstvene ambulante, kao i rešenje uređenja sportskog centra Peskara, budući da se u prethodnom periodu radilo na završetku izrade projekta.

- Dobili smo građevinsku dozvolu i gledaćemo da i tu investiciju realizujemo u narednom periodu - dodao je Ilija Mandić. 

Meštani ovog dela Zrenjanina kažu da asfaltiranja ulica ovde nije bilo čak tridesetak godina unazad.