Deca iz Zrenjanina u ''Prolećnom buđenju grada''

Pod sloganom "Prolećno buđenje grada" i pozivom deci da, uz pesmu i igru, probude grad, juče je na Trgu slobode održana manifestacija na kojoj su predstavljeni zrenjaninski dečji horovi, plesne grupe, a prisutne u publici zabavljali su klovnovi i animatori. 
 
 
 
Manifestaciju je otvorio i učesnike i publiku pozdravio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je poručio da je u našem gradu mnogo talentovane dece i da ovakvo njihovo predstavljanje treba da postane tradicionalno.
 
-  Zrenjanin ima i puno kvalitetnih dečjih horova i mislili smo da je dobra ideja da ih okupimo na jednom mestu, da se vide i čuju, jer sigurno imaju šta da pokažu ne samo svojim roditeljima, bakama i dekama, već i svim našim sugrađanima. Mi, prosto, ne stižemo da ih čujemo na jednom mestu, jer nismo imali adekvatnu manifestaciju koja bi ih okupila. Novi Sad, na primer, ima "Zmajeve dečje igre", a mi želimo da upravo u ovom periodu, kao svojevrsno "buđenje proleća", okupimo našu muzički talentovanu decu i mislim da će to biti sjajno – rekao je gradonačelnik i dodao da upravo prostor novog Trga slobode nudi najbolju mogućnost za organizaciju jednog ovakvog događaja.
 
 
 
On je rekao i da Zrenjanin ima dugu i veoma bogatu horsku tradiciju zahvaljujući, pre svega, i višedecenijskom radu muzičke škole "Josif Marinković", gde se muzičko obrazovanje stiče od najmlađeg uzrasta.
- Mnogo entuzijasta iz te škole, njenih sadašnjih ili nekadašnjih profesora i učenika osnovalo je različite horove i orkestre i to nam je bila dodatna motivacija da ih okupimo na jednom mestu – objasnio je gradonačelnik Janjić.
 
 
 
U gotovo dvočasovnom programu nastupili su Gradski dečji hor Kulturnog centra Zrenjanina, Dečji hor muzičke škole  "Josif Marinković ", Hor Predškolske ustanove Zrenjanin, Dečji hor "Prepodobni Rafailo Banatski", Kreativni klinci Sonje Vujaković, Deca iz vrtića "Pinokio", Pop rok hor "SuperNova" i Gimnastičko plesni klub "Free Dance".