Grad ulaže u izgradnju i rekonstrukciju sportskih terena

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, zamenik Saša Santovac i direktor preduzeća Direkcija za izgradnju i uređenje grada Goran Kravarušić obišli su danas sportski teren u naselju "Putnikovo" gde su juče obavljeni radovi na asfaltiranju.

 

 

- Možda će neko reći da je teren mali, ali on je od velikog značaja za stanovnike ovog dela grada, ovakvog terena nije bilo. Potrudili smo se da u ovom naselju napravimo potpuno nov rukometni teren i siguran sam da će biti popunjen tokom elog dana - kazao je gradonačelnik Janjić ukazujući da je za izgradnju ovog terena uloženo 3 miliona dinara.

Pored ovog terena, rekao je gradonačelnik, uređeni su tereni u Mesnoj zajednici “Sava Kovačević”, na “Berberskom”, urađena je rehabilitacija sličnog terena u Lazarevu, a to će biti učinjeno i u Despotovcu i Mužlji.

 

 

 

- Pre nekoliko meseci sređen je i teren u Mihajlovu i mislim da dosta novca ulažemo i u izgradnju, ali i rehabilitaciju sličnih terena, a realizacija se sprovodi novcem obezbeđenim isključivo iz gradskog budžeta - dodao je on ukazujući da su te aktivnosti usmerene ka poboljšanju uslova i stvarnju mogućnosti da se pre svega deca bave sportom.

Da je izgradnja ovog terena od značaja za stanovnike ove mesne zajednice ukazao je i predsednik Saveta mesne zajednice Bogoslav Simić.  

 

 

 

- Naš deo posla bio je pripremanje tehničke dokumentacije za uređenje ovog terena, kao i košarkaškog terena na “Berberskom”. Imali smo pritom izuzetno dobru saradnju sa Gradom Zrenjaninom, a u skorije vreme očekujemo i realizaciju projekta perko pružnog prelaza, u planu je i uređenje raskrsnice kod bolnice, kao i još nekoliko značajnih projekata za šta čekamo da se završi projektno - tehnička dokumentacija - rekao je Simić.