Gradonačelnik: Dva objekta ''Lidla'' dokaz da je Zrenjanin dobro mesto za ulaganja

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i njegov zamenik Saša Santovac obišli su danas radove na izgradnji trgovinskog objekta “Lidl” u Ulici Pere Dobrinovića. 

Gradonačelnik Janjić je nakon razgovora sa predstavnicima izvođača radova rekao da će “Lidl” u našem gradu izgraditi dva prodajna objekta, na ovom mestu, u blizini glavne autobuske stanice, a drugi u naselju “Bagljaš”, u blizini Aviv parka. 

 

 

Gradonačelnik je ukazao da je odluka “Lidla” da u našem gradu izgradi dva objekta  dokaz da investitori vide Zrenjanin kao dobro mesto za investiranje.  

- Dugo najavljivan market Lidla počeo je sa izgradnjom aprila ove godine, kako su nam investitori obećali, radovi će biti završeni do oktobra. Kako smo čuli, dva objekta će se graditi u našem gradu i to je potvrda da investitori vide Zrenjanin kao dobro mesto za investiranje i kao grad sa perspektivom, a ono što je najvažnije, jeste da će ova investicija dovesti do otvaranja novih radnih mesta i zapošljavanja naših sugrađana - rekao je Janjić.  

 

 

 

“Lidl” je marta 2012. godine kupio zemljište u Zrenjaninu, na ovoj lokaciji, na početku Ulice Pere Dobrinovića, kao prvu svoju lokaciju u Republici Srbiji, a nedavno su  otvorili  nekoliko gradilišta u našoj zemlji,. 

Radovi na izgradnji prvog supermarketa  te kompanije u našem gradu  povereni su novosadskom preduzeću "Best izgradnja", a izvode se prema projektu firme "North engineering" iz Subotice. Glavni projektant je Dražen Blažević. Bruto površina objekta biće 2660 kvadratnih metara.  

 

 

Kako se navodi na info-tabli gradilišta, kao rok završetka radova naveden je 1. novembar ove godine, ali to ne znači i da će objekat tada biti otvoren. Naime, politika "Lidla" je da istovremeno otvara objekte na više lokacija, ali i da završava distributivne centre za snabdevanje, kakav će biti podignut u Novoj Pazovi.  

Kako su ranije najavili iz te kompanije, ali i u Vladi Republike Srbije,  svih dvadesetak objekata u Srbiji trebalo bi da budu otvoreni do 2018. godine.  

 "Lidl", kao deo grupacije "Schwarz", spada među 10 vodećih nemačkih maloprodajnih lanaca, te predstavlja međunarodno aktivnu grupaciju sa vlastitim nacionalnim društvima u celoj Evropi. Nakon otvaranja prvih "Lidl"-ovih objekata oko Ludvigshafena u sedamdesetim godinama, širenja po Nemačkoj do kasnih osamdesetih godina i međunarodnog angažmana početkom devedesetih godina, danas su objekti kompanije zastupljeni u gotovo svim evropskim zemljama.