Gradonačelnik na ozelenjavanju Golf centra u Zrenjaninu

Počeli su radovi na izgradnji Golf centra u Zrenjaninu i nakon što je postavljena ograda u delu oko budućeg kompleksa, u toku je pošumljavanje i ozelenjavanje pojasa uz ogradu. Istovremeno, kako je najavila generalna sekretarka Golf asocijacije Srbije Irena Suturović Bogdanović, obavljaju se pripreme za izgradnju prvog objekta - golf kuće i prvog terena - vežbališta. Ona se zahvalila United Group Fondaciji na pomoći oko ozelenjavanja terena. 
 
 
- Čitava ideja ovog projekta jeste da Zrenjanin dobije golf trening centar koji će imati kvalitet da primi ne samo Zrenjanince, već i sve poklonike tog sporta iz okruženja, iz regiona. Naredna faza gradnje biće izgradnja golf kuće i vežbališta, kako bi, pre svega, deca koja već vežbaju u Zrenjaninu i Novom Sadu, mogla na samom terenu da primenjuju ono što su naučila u sali - navela je Suturović Bogdanović.    
 
 
 
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić rekao je da se gradnja golf centra odvija prema planovima i da će vrlo brzo taj neuređeni deo grada poprimiti sasvim drugačiju fizionomiju, uz uređenje infrastrukture celog prostora. 
- Govorili smo dosta o tome da su nam namere da uz postojeće sportske terene u gradu gradimo i neke nove i ovaj golf centar upravo je jedan od njih. Ovim obogaćujemo ne samo sportsku, već i turističku ponudu grada, jer su nam ambicije da budemo “turističko-sportska meka” u Srbiji i jedan od velikih centara u koji će dolaziti sportisti i da igraju rekreativno i da se pripremaju. Uz Paraolimpijski centar i Nacionalni trenažni centar za borilačke sportove, ovaj golf teren sigurno je jedan od tih projekata - naglasio je gradonačelnik. 
 
 
Ozelenjavanje golf terena započela je "United Group Fondacija" iz Beograda, u saradnji sa Gradom Zrenjaninom, kao podršku unapređenju životne sredine i ekološke svesti, jer će Golf centar u Zrenjaninu predstavljati i jedinstvenu ekološku oazu grada. UG Fondacija izdvojila je za ovaj projekat oko 400 hiljada dinara, a direktorka UG Fondacije Jovana Lukić navela je da će na ovoj lokaciji biti posađeno više od hiljadu sadnica stabala, četinara i drugog zelenila.
 
 
- Zahvalni smo Gradu Zrenjaninu što je prepoznao našu inicijativu koja će rezultirati stvaranjem nove zelene oaze i mesta za uživanje Zrenjaninaca i svih posetilaca grada i budućeg golf terena. Drago mi je što ćemo poštovaocima tog sporta moći da pomognemo da izgrade pravu “fabriku kiseonika” koja će doprineti unapređenju kvaliteta životne sredine u ovom gradu - istakla je Jovana Lukić.
 
 
 
UG Fondacija, pored ove akcije, nastavlja sa ekološkim aktivnostima, kao što je podrška projektu čišćenja Srbije, koju realizuje kompanija SBB, s ciljem promene svesti građana o važnosti očuvanja životne sredine.      
 
U nastavku jučerašnje posete Zrenjaninu predstavnici Golf saveza Srbije prisustvovali su času fizičkog vaspitanja u OŠ Žarko Zrenjanin, čiji učenici imaju u svom redovnom programu nastavu golfa. Profesoru Darku Radlinskom, koji je i instruktor golfa, Irena Suturović Bogdanović uručila je zahvalnicu za dosadašnju uspešnu saradnju. Ta zrenjaninska škola jedna je od četiri u Srbiji u kojima je za uzrast učenika od prvog do trećeg razreda organizovana posebna nastava - škola golfa po svetskim standardima i programima, u kojoj se deca, osim upoznavanja sa osnovama tog sporta, upoznaju i sa potrebom očuvanja životne sredine i razvijanjem ekoloških navika.
 
 
Podsećamo, ugovor o izgradnji Golf centra u Zrenjaninu potpisali su 22. januara ove godine gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i direktor Golf kluba "Sava" iz Beograda Ivica Suturović. Ugovorom je predviđena izgradnja nacionalnog i regionalnog juniorskog trening centra u tom olimpijskom sportu, na površini od 16,2 hektara na teritoriji gradske mesne zajednice “Bolnica - Berbersko”. Golf centar će imati otvorene terene sa 9 rupa, prateće objekte i najduže vežbalište u Srbiji, dužine 350 metara. Čitav kompleks biće omeđen ogradom ukupne dužine od 2,5 kilometra i zelenim pojasom oko većeg dela Golf centra.