Nastavljeni radovi na asfaltiranju: ulica u Ečki asfaltirana posle 40 godina

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, zamenik Saša Santovac i direktor JP Direkcija za izgradnju i uređenje grada Goran Kravarušić obišli su danas radove u Takovskoj ulici , a zatim i radove u Radničkoj i Somborskoj ulici, u naseljenom mestu Ečka.

 

 

 

Gradonačelnik Janjić je izjavio da će ova, 2016. godina, biti mnogo uspešnija od prethodne koja je, kako je rekao, po izgrađenoj infrastrukturi bila rekordna u poslednjih petnaest godina.  

- Izgradili smo dvanaest kilometara biciklističkih staza, osamdeset kilometara puteva, ali, ponavljam, 2016. Godina biće još uspešnija. Obavljeni su veliki radovi u Takovskoj uli i verujem da će svi građani te ulice, ali i oni koji je koriste, biti zadovoljni. Takođe, ovde u Ečki radimo velike infrastrukturne radove, Radnička, Somborska ulica se asfaltiraju, uradili smo kanale u Ličkoj ulici, završavamo sportsku salu u centru sela, pa i meštani Ečke mogu biti zadovoljni - kazao je Janjić.

 

 

On je istakao da će i radovi na izgradnji fekalne kanalizacije u tom naseljenom mestu biti nastavljeni, već naredne nedelje. 

Direktor Kravarušić kazao je da su u Takovskoj ulici trenutno odvijaju radovi na izgradnji prve faze gde je urađena atmosferska kanalizacija, u Slovačkoj i delu Takovske, kao i kolovoz, a ukupna vrednost investicije iznosi sedamdeset miliona dinara.

 

 

 

- Ovde u Ečki, takođe veliki radovi, urađena izgradnja kolovoza u Radničkoj ulici, a vrednost investicije četiri miliona dinara, a urađena je i revitalizacija put u Somborkoj ulici, u vrednosti od tri miliona dinara. Takođe bih napomenuo da se u Ečki privodi kraju i završetak radova na izgradnji fiskultrne sale - rekao je Kravarušić.

 

 

Vule Vulić, stanovnik ranje Radničke ulice kaže da je asfaltiranje od velikog značaja, posebno imajući u vidu da se na to čekalo četrdeset godina.

 

 

- Polomili smo automobile na kaldrmi, četrdeset godina vozimo po kaldrmi i mnogo novca smo trošili na opravku vozila baš zbog te kaldrme. Stanovnici ove ulice su zahvalni jer smo posle četrdeset godina doživeli i ovo. Kao da nas je sunce ogrejalo - rekao je on.