Poklonicima elektronske muzike obećan dobar provod u Zrenjaninu

Muzički festival Saundlavers, osmi po redu, održaće se od 22. do 24. jula, saopštili su organizatori tokom najavnog performansa ‘’Saundlavers fajer šou’’ izvedeneg sinoć ispred Gradske kuće. Ovom prilikom okupljene je zabavio DJ Rade Bađin, a izveden je i atraktivan program sa vatrom i ples u haljinama sa led diodama.

 

 

 

‘’Saundlavers’’ je festival elektronske muzike, koji će okupiti niz muzičkih gostiju iz zemlje i inostranstva, a novina koja se prošle godine pokazala dobrom je da traje tri dana, objasnio je Đorđe Banjai PR menadžera festivala i dodao da se i ove godine promoviše r’n’b i hip-hop zvuci: 

-  Prva dva dana su okrenuta ka elektronskoj dens muzici, a potrudili smo se da bude što šarenije sa žanrovima, da zadovoljimo ukuse šire publike. Izvođač koji je već najavljen je Konstantin Mojev iz Bugarske, koji trenutno živi na Ibici, slušaćemo i veliko žensko ime što se tiče hip-hop scene u regionu, Mis Saša koja dolazi iz Novog Sad, a koja je hedlajner treće večeri, potom Bivol i Markvard koji su među najpriznatijim džokejima  na domaćoj sceni kada je u pitanju elektronska muzika - najavio je Banjai.

 

 

 

Preostale izvođače nije želeo da otkriva, s obzirom na to, da će celokupni program biti objavljen tokom promocija festivala koje organizatori planiraju da održe u Novom Sadu, Beogradu ali i mestima u okolini Zrenjanina. 

 

Kako je Grad održavanju ovog festivala pružio podršku, prisutnima se obratio zamenik gradonačelnika Saša Santovac ukazavši da je ovo još jedan od primera da mladi ljudi u našem gradu imaju sjajne ideje: 

- Oni su hteli da naprave muzički festival na koji će se dolaziti iz drugih gradova, ali i drugih država i u tome su uspeli. Naravno, mi smo to prepoznali kao šansu Grada Zrenjanina da se dodatno promoviše. Pozivamo i ostale mlade ljude, da sa svojim idejama dođu kod nas, da zajedno radimo na uređenju grada i promovišemo ga, kako bi pokazali da Zrenjanin ima budućnost. Mi smo tu da ih saslušamo - rekao je zamenik. 

 

Grad finansijski pomaže održavanje festivala, objasnio je Santovac, kako bi uz dodatnu podršku osigurao njegovo buduće održavanje, jer dovodi ljude iz drugih sredina, te je važan turistički resurs Zrenjanina.  

- Želim da se zahvalim organizatorima, mladoj ekipi koja svojom energijom uspeva da promoviše i uradi nešto više za Zrenjanin. Ova manifestacija je od posebnog značaja za grad i jedna od najposećenijih, ako se izuzmu ‘’Dani piva’’. Posebno mi je drago, što se uz muzički program, tokom festivala organizuju i dodatni sadržaji. 

Organizatori festivala su se na kraju zahvalili lokalnoj samoupravi, uz čiju pomoć, kako su istakli, festival nastavlja da se održava.