Potpisani Protokoli o saradnji sa Železnicom Srbije

U sali Gradskog veća danas su potpisana tri Protokola o saradnji Srednjobanatskog upravnog okruga, Grada Zrenjanina i opština Sečanj i Novi Bečej sa Železnicom Srbije a.d. - Društva “Srbija voz” i “Infrastruktura železnice Srbije”.

Protokole su potpisali načelnik Srednjobanatskog okruga Dušan Šijan, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, predstavnici opština Sečanj i Novi Bečej, kao i direktor  "Srbija voza" Jugoslav Jović, a prisustvovao je i državni sekretar Ivan Bošnjak.

 

 

Načelnik okruga Dušan Šijan izrazio je zadovoljstvo jer se, kako je kazao, na tome radilo više od dve godine, a krajnji cilj jeset rekonstrukcija pruge kroz Banat.

- Svesni smo da moramo ići korak po korak. Nakon što su na linijama iz Zrenjanina uvedena dva nova dizel voza, protokoli koje danas potpisujemo nastavak su vrlo dobre saradnje Okruga i „Železnice Srbije“ –  rekao je on.

 

 

Direktor "Srbija voza" Jugoslav Jović rekao je da će na ovaj način biti unapređena saradnja i podignuta na viši nivo.

- Zrenjanin će, kao jedan od dva grada u Srbiji, dobiti depo – radionicu za servisiranje vozova, a naša želja je da u skorije vreme uvedemo još garnitura vozova na banatske pruge - naglasio je Jović.

 

 

 

Kako je rečeno potpisani sledeći Protokoli: Protokol o saradnji i unapređenju železničkog prevoza, Protokol o saradnji i unapređenju železničkog putničkog saobraćaja u Srednjobanatskom regionu i Protokol o saradnji (u vezi izgradnje industrijskog koloseka u poslovnoj zoni ``Jugoistok`` u Zrenjaninu).