Prijem za osvajače medalja na evropskom kupu u šotokan karateu

Članovi zrenjaninskog karate kluba "Banat" i reprezentativci Srbije učestvovali su od 1. do 3. aprila na 6. evropskom SKDUN Kohai kupu u Nirnbergu u Nemačkoj i osvojili pet medalja, a naša zemlja je tom prilikom zauzela 5. mesto u generalnom plasmanu, u konkurenciji 28 zemalja učesnica.
 
 
Ti rezultati bili su povod da zamenik gradonačelnika Zrenjanina danas ugosti takmičare "Banata" u Gradskoj kući i porazgovara s njima o ovom nastupu u Nemačkoj i planovima kluba za predstojeća takmičenja. Predvodio ih je trener i takmičar Danko Đokić, koji se i sam okitio sa dve medalje, bronzanom i srebrnom - u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, a uz njega, iz Nirnberga su se sa odličjima vratili Milan Marinković (prvo mesto), Marija Maljica (drugo mesto) i Nikola Marinković (drugo mesto).
 
 
Čestitajući im na još jednom uspehu i dostojnom reprezentovanju našeg grada i zemlje na ovom takmičenju evropskog ranga, zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac istakao je da je ovo još jedan pokazatelj da u našem gradu ima puno talentovane dece. 
- Zadovoljan sam što je naš klub "Banat" imao svoje takmičare na ovom evropskom prvenstvu i moram da istaknem da je Grad Zrenjanin i pomogao klubu da bi deca mogla da odu na prvenstvo. Evidentno je da je saradnja Grada Zrenjanina i Sportskog saveza grada na vrlo visokom nivou i da međusobno angažovanje donosi dobre sportske rezultate. Organizacija u klubovima je na višem nivou, imaju određenu sigurnost, a grad pomaže i njihov rad i odlaske na velika takmičenja - rekao je Santovac i dodao da, osim pomenute pomoći, grad značajna sredstva ulaže i u gradnju novih i rekonstrukciju postojećih sportskih objekata, što je jedan od glavnih preduslova za bavljenje sportom i postizanje dobrih rezultata.
 
 
Danko Đokić najavljuje neke od predstojećih nastupa naših takmičara:
- Očekuje nas nekoliko takmičenja u našoj državi, turnira, kao i prvenstva Vojvodine i Srbije. Pripremamo se i za učešće na Svetskom prvenstvu za decu do 15 godina koje će održati oktobra meseca u bugarskom gradu Burgasu.
 
Mladi šotokan karatisti iznenadili su zamenika gradonačelnika i prigodnim poklonom - klupskom majicom sa njegovim prezimenom, uz Santovčevu nameru da im se i pridruži u treninzima koje organizuju gotovo svakodnevno u Aradcu, Stajićevu, Tarašu i Ečki.