Svečano dočekan olimpijski plamen školske olimpijade

Olimpijski plamen već se širi Srbijom - u očekivanju Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, naši najmlađi, školski olimpijci nadmetaće se u maju mesecu na jubilarnim, 10. olimpijskim sportskim igrama učenika Srbije. Tim povodom danas je u Zrenjaninskoj gimnaziji organizovana svečanost dočeka olimpijskog plamena i predstavljanja učesnika školske olimpijade sa teritorije Grada Zrenjanina i srednjebanatskog okruga.
 
 
Domaćin olimpijskih sportskih igara učenika Srbije biće grad Vranje, od 9. do 15. maja, a najuspešniji osnovci i srednjoškolci sportisti nadmetaće se u trinaest sportskih disciplina.
 
Obraćajući se prisutnim profesorima, učenicima i predstavnicima našeg grada na školskoj olimpijadi, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić podsetio je na napore koje grad čini na razvoju sporta i sportske infrastrukture, organizaciji velikih takmičenja i omasovljenju sporta, pre svega u školskom uzrastu.
 

- Kako i dolikuje gradu Zrenjaninu, gradu sportova, danas dočekujemo olimpijski plamen školske olimpijade. I dok se pripremamo da svim srcem navijamo za naše sportiste u Riju, vi ćete možda imati i teži zadatak da se izborite sa vašim vršnjacima na školskoj olimpijadi i da dostojno predstavljate, pre svega, vaše škole, a naravno i naš grad. Ulažemo mnogo novca i napora da sport bude bolji, kako onaj vrhunski i masovni, tako i školski, jer će više od stotinu vas učestvovati na takmičenjima u Vranju.  
 
On je podsetio da danas u Zrenjaninu počinje veliki međunarodni košarkaški turnir za kadete, a da će se već narednog vikenda najbolji rvači iz 35 evropskih zemalja u našem gradu takmičiti za olimpijsku vizu za Rio, što je veliko priznanje za našu sredinu.
- Želim vam, u ime Grada Zrenjanina i u svoje lično ime, mnogo uspeha u Vranju, da se dobro družite, da se lepo provedete, a siguran sam da ćete se vratiti sa mnogo medalja - poručio je Janjić našim školskim olimpijcima.  
 
 
Olimpijski plamen je, u ime zrenjaninskih sportista, poneo učenik Zrenjaninske gimnazije  Aleksandar Radičev, koji će se takmičiti u stonom tenisu.
 
Predsednik Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje grada Zrenjanina Milan Radaković poželeo je našim sportistima da predstave svoj grad u najlepšem svetlu.
-Tradicija Zrenjanina u školskom sportu jeste da se naši učenici vraćaju s takmičenja s puno osvojenih medalja, očekujem da nastave tim putem i želim im puno sreće i uspeha - rekao je Radaković.
 
 
Svečanost u Zrenjaninskoj gimnaziji uveličali su mladi pevači hora Kulturnog centra Zrenjanina  koji su otpevali himnu Republike Srbije, kao i članice gimnastičko-plesnog kluba "Free dance" iz Zrenjanina, koje su pokazale deo svog plesnog umeća.