Tarašani dobili apoteku

U centru naseljenog mestu Taraš, danas je sa radom počela prva apoteka u tom selu, koju su svečano otvorili gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i direktor Apoteke Zrenjanin Srđan Nikolić, a prisustvovali su i zamenik gradonačelnika Saša Santovac i predsednica Skupštine grada Eleonora Marjanović, Žana Šahović načelnica Odeljenja za finansije Gradske uprave, Olivera Lisica načelnica Odeljenja za društvene delatnosti.
 
 
Tarašani su jedini među meštanima okolnih naseljenih mesta, koji do sada nisu imali apoteku u svom selu.
 
Nakon obraćanja okupljenim meštanima i obilaska uređenog objekta gradonačelnik Janjić je istakao da se jednako vodi računa o svim građanima, i onima koji žive u centru i onima sa periferije i iz naseljenih mesta u kojima živi 50 hiljada ljudi:
- Puno radimo na infrastrukturi i u Stajićevu, Lukićevu, Perlezu, Farkaždinu, Elemiru, a evo i u Tarašu, asfaltiramo i popravljamo, a drago mi je što smo danas uspeli da uradimo ono što nikad nije bilo u u tom selu, a to je apoteka. Siguran sam da će meštani biti zadovoljni - rekao je on i dodao da postoji još nekoliko projekata koji treba da se realizuju, a Tarašanima će se pomoći i da obnove svoj hram.
 
 
 
Predsednik Saveta MZ Taraš Milorad Kotlagin, objasnio je da je Taraš selo sa pretežno starijim stanovništvom, ali da ima preko 150 omladinaca i dece, te je apoteka neophodna svima, kako ne bi bilo potrebno da se zbog lekova putuje u Zrenjanin:
- Ovo je kruna onoga što je urađeno sa gradonačelnikom, a za ove tri godine urađena je i ulična rasveta, rekonstruisan je vatrogasni dom, urađen je projekat fekalne kanalizacije, fudbalski klub je formiran ponovo posle devet godina, od naših omladinaca. 
 
On je najavio skoru rekonstrukciju puta, projekat puta prema raskršću Melenci-Taraš i ponovio da je selo dobilo titulu Evropskog sela roda.
 
 
Apoteka kao socijalno odgovorna i zdravstvena ustanova, kako je ovim povodom rekao direktor Nikolić, ima prvi i jedini zadatak da obezbedi svim građanima dostupnost lekovima. On je istakao da je Mesna zajednica ustupila svoje prostorije i sve ono što je potrebno za normalno funkcionisanje apoteke i naglasio da je ovo jedina apotekarska ustanova u celoj Srbiji koja pokriva sva naseljena mesta. Direktor se zahvalio lokalnoj samoupravi i gradonačelniku što su prepoznali da je neophodno da i Tarašani dobiju apoteku, čiji je zadatak dalje da obezbedi što bolju zdravstvenu i farmaceutsku uslugu.
 
Fotografije; Jovan Njegović Drndak