Ubedljiva pobeda vaterpolista Srbije u Zrenjaninu

Sportski spektakl sinoć na Gradskom bazenu u Zrenjaninu - evropski šampion Srbija opravdao je renome i deklasirao reprezentaciju Australije rezultatom 19:6. Vaterpolisti naše zemlje pozdravljeni su u Zrenjaninu onako kako i dolikuje reprezentaciji koja u ovom trenutku nema premca na Starom kontinentu i priprema se za osvajanje jedinog trofeja koji joj nedostaje - olimpijskog zlata. Toplo su pozdravljeni i reprezentativci Australije koji su sinoć, ipak, bili nedorasli našoj reprezentaciji: Srbija - Australija 19:6 (3:1, 5:1, 5:2, 6:2).
 
 
 
U pravom sportskom ambijentu, pred maksimalnih 600 gledalaca, koliki je i kapacitet zrenjaninskog bazena, od samog početka utakmice naši vaterpolisti diktirali su tempo i nametnuli svoju prepoznatljivu igru. Nedostižna prednost ostvarena je već na poluvremenu, kada je na semaforu stajalo 8:2 za Srbiju.
 
 
 
Povratak reprezentacije u naš grad nakon dve decenije obeležen je i nastupom jedinog Zrenjaninca u redovima naše selekcije, Slobodana Nikića, koji se odužio "svojoj" publici sa tri efektna pogotka. Najefikasniji u našim redovima bio je Filipović sa četiri pogotka, a uz Nikića tri gola dao je i Dušan Mandić.
 
 
Izabranici selektora Dejana Savića do kraja meča prikazali su repertoar koji ih i svrstava među najuspešnije selekcije u ovom sportu na Planeti. Viđeno je niz lepih poteza i golova, a kraj utakmice Zrenjaninci su ispratili na nogama, uz ovacije našim reprezentativcima. Događaj je mogla da prati i cela Srbija, s obzirom da je utakmica direktno prenošena na državnoj televiziji. 
 
 
Grad Zrenjanin i ovoga puta pokazao se kao sjajan domaćin, sposoban za organizaciju velikih međunarodnih utakmica. Sve je funkcionisalo u najboljem redu, a reprezentativci obe zemlje i rukovodstvo srpskog vaterpolo saveza imali su samo reči hvale za gostoprimstvo na koje su naišli u našem gradu.