Počela podela steonih junica zrenjaninskim stočarima

Podela steonih junica simentalske rase poljoprivrednim proizvođačima počela je danas, a prva je stigla u domaćinstvo Danice Epifanić iz Farkaždina.

 

 

Tim povodom gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je posetio to domaćinstvo i ukazao da će u sklopu ove akcije stočarima sa područja našeg grada biti dodeljeno 33 visokokvalitetnih grla uvezenih iz Austrije, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 10 miliona dinara.

Gradonačelnik Janjić je ukazao da je ovo nastavak prošlogodišnje akcije kada je ovdašnjim stočarima dodeljeno 60 steonih junica, što je naišlo na izuzetno dobru reakciju poljoprivrednika.

 

 

- Želimo da ojačamo poljoprivredu i pomognemo našim poljoprivrednim proizvođačima, kroz konkretne projekte. Mislimo da je ovo što činimo zaista dobro i uveravamo se u to kroz razgovore sa našim poljoprivrednicima koji kažu da je pravi potez lokalne samouprave što smo obezbedili ovako kvalitetna grla i koja će svi imati priliku i da vide na predstojećem novosadskom sajmu poljoprivrede - kazao je on.

 

 

Danica Epifanić, iz čijeg se domaćinstva dnevno preda oko 370 litara mleka beogradskom Imleku, poseduje 35 grla među kojima su crni i crveni holštajn i grla simentalske rase. Ona kaže da će nova grla mnogo značiti pre svega genetike jer će je podići na viši nivo.

Gradonačelnik Janjić potpisao je ugovore o dodeli steonih junica simentalske rase sa poljoprivrednicima sa teritorije grada Zrenjanina početkom aprila ove godine.