Promovisan almanah ''Zrenjaninski sport 2015''

U zrenjaninskoj Gradskoj kući juče je promovisano novo izdanje almanaha "Zrenjaninski sport", u kom su sabrani svi tekstovi objavljeni na sportskim stranama lista "Zrenjanin" tokom 2015. godine. Publikaciju već treću godinu zaredom izdaje Sportski savez grada Zrenjanina, ovoga puta u saradnji sa NIP "Zrenjanin", Gradom Zrenjaninom, Sportskim savezom Srbije, Sekretarijatom za sport i omladinu AP Vojvodine i Gradskom narodnom bibliotekom "Žarko Zrenjanin" Zrenjanin.
 
 
Prisutne sportiste, trenere, sportske funkcionere i novinare pozdravio je pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, a o publikaciji "Zrenjaninski sport 2015" govorili su članica Gradskog veća za resor sporta Zlatana Ankić, generalni sekretar SSGZ Simo Salapura, glavni urednik lista "Zrenjanin" Dalibor Bubnjević, urednica sportske rubrike lista "Zrenjanin" Biljana Mandić i sportska legenda Zrenjanina, član šampionske ekipe košarkaša proletera Lajoš Engler. Izostao je, zbog bolesti, još jedan uvodničar izdanja, olimpijski šampion u rvanju Branislav Simić.
 
 
Istaknut je i ovom prilikom značaj jedne ovakve publikacije za negovanje sportske "kulture sećanja", kroz hronološki objavljene rezultate svih takmičenja, kroz praćenje velikih manifestacija održanih u našem gradu, intervjue sa sportistima i trenerima, kroz objavljene naslovne strane lista na kojima su predstavljeni najveći sportski dometi i uspesi zrenjaninskih sportista i ekipa u protekloj godini.
 
 
Članica Gradskog veća za resor sporta, nekada uspešna karatistkinja Zlatana Ankić, ističe da je Grad Zrenjanin podržao izdavanje ove publikacije, kao što na različite načine podržava razvoj sporta i sportske infrastrukture u gradu.
- Ovo je treće izdanje sportskog almanaha i nadam se da će ih biti još mnogo i da će njegovo izdavanje postati tradicija. Grad Zrenjanin podržava sport u raznim oblicima, kroz izgradnju infrastrukture, sportskih terena, obezbeđenje finansijskih sredstava, organizaciju velikih takmičenja, a meni je posebno zadovoljstvo da sve to nalazim i na stranicama almanaha. Ovde su zastupljeni svi naši najuspešniji sportisti, od državnih pa čak do svetskih prvaka. Raduje me i što se sve veći broj dece uključuje u sportske aktivnosti, a s njima rade brojni sportski entuzijasti - prokomentarisala je Zlatana Ankić aktuelni sportski trenutak našeg grada.
 
 
Generalni sekretar Sportskog saveza grada Simo Salapura naglašava da je trećim izdanjem publikacije nastavljen niz i da je ovoga puta sumirano sve ono što je objavljeno u listu "Zrenjanin", a tiče se sporta i sportista našeg grada.       
- Želja nam je da na ovaj način od zaborava otrgnemo sva ona sećanja, podatke i priče koje su bitne za zrenjaninski sport. Podrška je, pre svega, došla od Gradske uprave, Sportskog saveza Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Gradske narodne biblioteke, a svega toga ne bi bilo bez odobrenja i uz saradnju uredništva lista "Zrenjanin". Ne bez razloga, ovu promociju organizovali smo 10. maja, upravo na međunarodni dan fizičke aktivnosti - rekao je ovom prilikom Salapura.