Zrenjanin domaćin IT karavana

IT karavan gostovao je danas u Zrenjaninu, u Osnovnoj školi “Petar Petrović Njegoš”, a zatim je predstavljen i na glavnom gradskom trgu. 

 

 

Prezentaciju o tome kako iskoristiti prednosti novih tehnologija u učenju i kako se zaštititi od opasnosti na internetu održao je nastavnik Žolt Konja, zajedno sa animatorom Osmanom Ahmedom, a program je otvorio direktor škole Miroslav Brnjoš.

 

 

Kasnije, na Trgu slobode, predstavljanju IT karavana i programa o korisnom i bezbednom korišćenju IKT-a u obrazovanju, poslovanju i komunikaciji prisustvovao je i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pokrenulo je program edukacije o korisnoj i bezbednoj upotrebi informacionih tehnologija i interneta, koji se sprovodi u osnovnim školama i u gradovima Srbije koji procentualno imaju najveći broj mladih stanovnika uzrasta od 10 do 19 godina. 

 

 

Projekat pod nazivom IT karavan, nosilac je kampanje za podsticaj razvoja informacionog društva koju sprovodi Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, pod nazivom „Pametno& bezbedno – Smart&Safe“. Kampanja se realizuje i u onlajn okruženju.

 

 

Prvi ciklus IT karavana odvija se od 20. aprila do 3. juna 2016. godine, u 15 gradova Srbije. To su: Novi Pazar, Leskovac, Vranje, Kruševac, Kraljevo, Jagodina, Požarevac, Smederevo, Vršac, Zrenjanin, Kikinda, Subotica, Sremska Mitrovica, Šabac i Loznica.