Potpuno nova talpa, sa dečijim bazenom, uskoro na izletištu “Tisa”

Na izletištu “Tisa” u toku su radovi na postavljanju nove talpe, a radove su danas obišli zamenik gradonačelnika Saša Santovac, kao i pomoćnici gradonačelnika Dragan Ćapin, Simo salapura, kao i predstavnici Gradske stambene agencije. 
 
 
 
Obraćajući se novinarima, zamenik Santovac je rekao da je odluka Grada Zrenjanina da uređuje svoja kupališta i da je posle radova i ulaganja na “Peskari”, preostalo i uređenje izletišta na Tisi. 
 
- Talpa koja se u reci nalazila bila je u izizetno lošem stanju i smatrali smo da kao takva ugrožava bezbednost kupača. Odlučili smo da ove godine na tom mestu postavimo potpuno novu talpu koja će zadovoljiti sve standarde i uslove i koja će, shodno tome, ispuniti i očekivanja naših sugrađana koji dolaze na ovo izletište - kazao je zamenik Santovac.
 
 
 
Kako je naveo, projekat je urađen, ali su u međuvremenu uočeni određeni nedostaci, te da su, kako bi talpa bila što bezbednija i kvalitetnija, urađene određene korekcije.
 
- Očekujemo da u narednih deset do petnaest dana radovi budu završeni i da, kako to procedure nalažu, dobijemo svu potrebnu dokumentaciju, a zatim da ona može biti i korištena - rekao je Santovac ukazujući da će zahvaljujući modernoj novoj talpi izletište “Tisa” postati atraktivnije i da će, ukoliko to vremenske prilike dozvole, na tom mestu sigurno biti sve više kupača. 
 
 
 
O tehničkim detaljima govorio je direktor Gradske stambene agencije Radiša Dupljanović koji je takođe ukazao da će radovi, kako je predviđeno, biti završeni za desetak dana. Rekao je da je talpa površine 360 kvadratnih metara, na njoj će moći da bude 200-250 ljudi, a biće dograđen i dečiji bazen.   
 
 
 
- Mislimo da će rokovi biti ispoštovani, jer nam je tako obećao i izvođač radova. Ovo je talpa, prva u Srbiji, koja se radi po novim zakonom o plovilima i plutajućim objektima, i, praktično na njoj je rađen eksperiment. Danas su ovde bili stručnjaci lučke kapetanije koji su atestirali svaki ponton i dobili smo potvrdu da svaki ponton ugrađen u ovoj talpi ispunjava predviđene zahteve - kazao je Dupljanović.
 
 
 
Kazao je i da se izgradnja talpe finansira iz sredstava obezbeđenih od Ministarstva turizma u iznosu od pet miliona, a da je iz gradskoh budžeta izdvojen milion dinara. 
 
- Inače, ovo sada što se vidi nije i konačan izgled talpe. Preko plastike biće postavljena i veštačka trava, a kada se završe radovi, tapla će biti ukras ovog izletišta - rekao je još Dupljanović.