Završeni radovi u Bosanskoj ulici, kreće izgradnja dve kružne raskrsnice - gradonačelnik u obilasku

Završeni su radovi na izgradnji atmosferske kanalizacije u Bosanskoj ulici i od juče je ta ulica, na teritoriji MZ “Žarko Zrenjanin”, otvorena za saobraćaj. Povodom završetka radova koji su trajali nešto duže od tri meseca, ulicu je danas obišao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima. Zajedno s predstavnicima mesne zajednice, upoznao se s obavljenim radovima i najavio početak novih investicija na putnoj infrastrukturi u Zrenjaninu, koje će građevinsku sezonu značajno produžiti. 
 
Vrednost investicije je 24,3 miliona dinara, a radovi su finansirani od strane Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Izgrađen je priključak na gradski kanalizacioni sistem, kolektor duž cele ulice od 800 metara, sa pripadajućim šahtovima i slivnicima, deo ulice do raskrsnice s Moriškom dobio je novu asfaltnu podlogu. 
 
  
 
 
Gradonačelnik je istakao da su radovi u Bosanskoj izvedeni kvalitetno i u planiranom roku.
“Zadovoljni su, pre svega, stanovnici ovog dela grada. Mi smo imali urađen projekat za ovu investiciju još pre tri godine, iskoristili smo konkurs u Pokrajini, obezbedili sredstva i to je ono što je dobro, jer ne moraju svi ovakvi radovi da se finansiraju iz gradskog budžeta. Ima dosta novca i u Pokrajini i u Republici i sve više infrastrukturnih projekata radimo, ne samo za grad, već i za naseljena mesta”, rekao je Janjić i dodao da se ovih dana u gradu otvaraju dva nova gradilišta.
 
“Juče je zvanično krenula izgradnja kružne raskrsnice kod glavne autobuske stanice i na beogradskom putu, na ulasku u industrijsku zonu “Jugoistok”, a očekujemo i da krenu radovi na obilaznici. Imamo obećanje iz “Puteva Srbije” da će početkom oktobra početi radovi ili na delu Gradnuličkog atara ili na mostu preko Begeja, novac je obezbeđen, izabran je izvođač i očekujemo, dakle, početak radova, što je sjajna vest za Zrenjanin i Zrenjanince, koju dugo čekamo. Uz sve probleme koje smo imali s eksproprijacijom zemljišta na trasi obilaznice i sa izdavanjem dozvole u Pokrajini, pre dve godine, sada je to završeno i ti radovi konačno mogu da krenu”, saopštio je gradonačelnik. 
 
 
 
O značaju investicije u Bosanskoj ulici govorio je predsednik Saveta MZ “Žarko Zrenjanin” Stojan Kralj. On je rekao da je odvođenje atmosferskih padavina predstavljalo velik problem, s obzirom da se ulica nalazi pored nekadašnjeg korita starog Begeja.
“U pitanju je nizak teren i ovaj problem bilo je neophodno rešiti, s obzirom na značaj ulice koja povezuje mesne zajednice “Žarko Zrenjanin”, “Nikola Tesla” i “Gradnulica”. Zahvaljujući dobroj saradnji s Gradom Zrenjaninom i pokrajinskim institucijama obezbedili smo neophodna sredstva i predlažemo i drugim mesnim zajednicama da što više rade projekata i konkurišu kod viših instanci, kako bi se što je moguće više rasteretio gradski budžet i ostvarile ovako značajne investicije”, kazao je on.