Više gradilišta aktivno i u novembru - od putara do stanogradnje

Iako je odmakao mesec novembar, izuzetno povoljni vremenski uslovi doprinose produžetku građevinske sezone, pa se tako na teritoriji grada otvaraju i nova gradilišta. Aktivni su putari, investitori u industrijskim zonama, grade se novi stanovi na nekoliko lokacija, što sve zajedno daje potvrdu pojačanih investicionih aktivnosti u gradu. 
 
 
 
 
 
Odmakli su radovi na izgradnji kružnih raskrsnica kod autobuske stanice i na delu obilaznice - ulazu u industrijsku zonu “Jugoistok”. Završetkom ove kružne raskrsnice biće formiran novi ulaz u industrijsku zonu, praktično i novi ulaz u grad i pristup južnom kraku obilaznice oko Zrenjanina. Poštuje se predviđen tempo radova i ukoliko vremenski uslovi i dalje budu povoljni, izvođači najavljuju završetak radova do sredine decembra. Radove na ovoj kružnoj raskrsnici izvodi preduzeće “Vojput” iz Subotice. 
 
 
 
U toku je asfaltiranje desne polovine raskrsnice, iz pravca Beograda, čijim će završetkom saobraćaj biti preusmeren na taj deo puta, kada će uslediti radovi na drugoj polovini. Vozači se upozoravaju da prilagode brzinu uslovima na gradilištu i u skladu sa postavljenom signalizacijom, naročito noću i u uslovima smanjene vidljivosti. 
 
 
 
Veliko gradilište otvoreno je na parceli u industrijskoj zoni “Bagljaš”, na ulazu u zonu iz Ulice 9. januara. Na toj lokaciji proizvodne pogone podižu zrenjaninska preduzeća “Izolir” i “UM-ING”, koji time proširuje svoje kapacitete na susedni prostor, uz već postojeće. Ovim se stavlja u funkciju parcela koju je svojevremeno zakupilo preduzeće “Magnetron”, a koje je odustalo od gradnje i ponudilo zemljište drugim investitorima.
 
 
 
U toku su i radovi na rekonstrukciji Trga dr Zorana Đinđića, uklanjanju pločnika i dosadašnje kružne zemljane žardinjere, na čijem će mestu najverovatnije u narednom periodu biti postavljena skulptura ili spomenik. Rekonstrukcijom trga biće rešen i problem odvođenja atmosferskih padavina i stvoreni uslovi da se obnovi i adekvatno uredi i prostor ispod trga.
 
 
 
Tržište nekretnina u Zrenjaninu ove godine beleži konstantan porast, a kao jedna od refleksija tih kretanja je i izgradnja novih stanova na nekoliko atraktivnih lokacija. Gradlište je nedavno otvorilo zrenjaninsko preduzeće “Bioelektrik”, koje u Nušićevoj ulici gradi 54 stana, istovremeno u dva objekta istovetne spratnosti P+3+Pk. Lamela 1 biće stambeno-poslovni objekat, sa 28 stanova i 5 lokala, dok je lamela 2 namenjena isključivo stanovanju i imaće 38 stanova. Predviđen je i parking prostor sa 73 parking mesta, parkovska površina od 800 m2 i dečje igralište.