Посета Арадцу, у оквиру активности “Да нам села буду ближа” - на терену се проблеми најбоље сагледавају, а захваљујући овој акцији видљиви су помаци у решавању

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура, са сарадницима из Градске управе и јавних предузећа, посетио је данас Арадац, у оквиру трећег циклуса радне активности “Да нам села буду ближа”. Након састанка и разговора у месној заједници, градоначелник је у месном парку најавио постављање теретане на отвореном, обишао радове у православном храму, посетио парохијски дом и предузеће “Мадра”, које запошљава више од двадесет радника, махом из села и бави се прерадом дрвета и производњом дрвених палета. 
 
 
 
 
Градоначелник је истакао да је, с руководством месне заједнице, разговарао о свим активностима реализованим између две посете, а било их је више. 
“Што се тиче улагања у саобраћајну инфраструктуру, асфалтирана је Улица Капетана Налепке, а управо данас су на терену екипе које изводе радове на редовном одржавању и које ће санирати сва оштећења у главној улици кроз насељено место. Када су у питању улагања у школе, преко пројекта Министарства за бригу о породици и демографију основна школа је добила средства у износу од милион ипо динара за опремање простора за боравак вртићких група”, навео је градоначелник и поменуо још једну добру вест, а која се тиче изградње канализације. 
“Средствима у износу 7,8 милиона динара финансирали смо израду пројектно-техничке документације, исходована је грађевинска дозвола и пројекат за израду целокупног канализационог система у Арадцу послат је на одобрење Министарству заштите животне средине, тако да ускоро можемо очекивати и одговор за ту велику инвестицију за ово насељено место у области екологије ”, рекао је он и додао да је у току и поступак јавне набавке за пројекат теретане на отвореном, чија је вредност 4,3 милиона динара, и то су средства Града Зрењанина и Покрајинског секретаријата за пoљопривреду.     
 
 
 
 
Градоначелник је још једном указао на значај будућег ауто-пута, чија је градња почела из правца Београда, а који, кроз пројектовану трасу, већ има утицаја на локална економска кретања.
“Арадац ће бити у непосредној близини једне од петљи ауто-пута, самим тим и много ближи и Београду и Новом Саду и сигурно је и то један од разлога и момената зашто је у овом тренутку у селу тешко наћи слободан плац за градњу и што цене некретнина расту”.
 
 
 
 
Председник Савета МЗ Арадац Ранко Јованов рекао је да већ трећа радна посета градоначелника том селу говори да активност “Да нам села буду ближа” није била само пропагандног карактера и да није трајала само једну годину. 
“Начињени су видни помаци у односу на претходне године, када ове акције није било, једноставно мора се нешто видети на терену да би се знало какав је проблем у питању, у шта се уверио и градоначелник са својим тимом. Од почетка акције, уређено је неколико улица у селу, еко-чесма, град је помогао обнову православног храма, увек је потребно да нека питања покрену сами мештани, али да град то препозна и подржи. Само уз овакву акцију, када се састанемо, разговарамо, одемо на терен, као што је и сада случај, најбоље се сагледавају проблеми који су нама важни, како би живот у селу био бољи”, казао је Јованов.
 
 
 
Промовишући примере добре праксе и успешних предузетника у насељеним местима, градоначелник је уприличио посету производним погонима предузећа “Мадра”, које послује у Арадцу дуже од две деценије. Његов власник и директор Жељко Мајданац каже да је задовољан пословним резултатима и да планира даље проширење производних капацитета. 
“Редовно запошљавамо двадесет до тридесет радника, радна снага је претежно локална. наши купци су углавном домаћи, али је роба намењена извозу. Арадац је добро место за производњу којом се бавимо, близу је и град, и ситуацијом на тржишту смо у овом тренутку задовољни. Наш производ је све траженији и размишљамо о проширењу производње”, истиче овај предузетник.   
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7417/DA_NAM_SELA_BUDU_BLIZA_2024_ARADAC_0.jpg