Обележен Дан Сектора за ванредне ситуације – пријем за четворицу ватрогасаца – спасиоца из нашег града и техничко-тактички збор на тргу Слободе

Поводом обележавања Дана Сектора за ванредне ситуације данас је на главном градском тргу одржан је техничко-тактички збор. Пре обиласка ТТ збора, а поводом обележавања празника, градоначелник Симо Салапура, заједно са замеником Сашом Сантовцем и помоћником Ненадом Домјесков, угостио је четворицу ватрогасца-спасиоца из Одељења за ванредне ситуације у Зрењанину који су учествовали у гашењу пожара на територији Грчке, а са њима су били и в.д. начелника Одељења за ванредне ситуације у Зрењанину, потпуковник полиције Ивица Мицић и командант Ватрогасно-спасилачког батаљона Зрењанин, потпуковник ватрогасац Бранислав Милосављевић.
Ватрогасци – спасиоци су Зоран Грбић, Марко Кутлача, Радомир Шушњевић и Данијел Мирчић.

 

 

 

Након пријема, градоначелник Салапура је са својим сарадницима присуствовао техничко-тактичком збору на коме су представљена ватрогасна возила, справе и опрема, а како то све изгледа били су у прилици да виде и ученици и Зрењанинске гимназије и Основних школа „Вук Караџић“, „Ђура Јакшић“ и „Соња Маринковић“.

 

 

Била је то прилика да се не само деца, већ и сви заинтересовани суграђани упознају са радом овог сектора чији је рад од изузетне важности, не само за наш град, већ и шире у случају поплава, пожара, земљотреса, што се доказало и ове године кроз учешће наших људи у гашењу пожара у бројним градовима наше земље, али и околних земаља.

 

 

В.д. начелника Одељења за ванредне ситуације у Зрењанину, Ивица Мицић рекао је да се Дан сектора прославља низом активности.
- Обележавамо и јубилеј, петнаест година од оснивања Сектора за ванредне ситуације, а истакао бих да је за ових 15 година Сектор израстао у једну озбиљну институцију која је спремна да интервенише на свим ванредним догађајима,  пожарима, експлозијама, хаваријама и спасавања на води – рекао је Мицић.
Истакао је и да су наши ватрогасци спремни да кад год се укаже потреба иду у испомоћ.

 

 


 
Иначе, Црвени крст Зрењанин је у понедељак организовао четврту по реду септембарску акцију добровољног давања крви у великој сали Црвеног крста Зрењанин у  оквиру недеље хуманости а поводом обележавања Дана сектора за ванредне ситуације. У тој акцији добровољног давања крви учествовало је 25 ватрогасаца-спасилаца. 

 

 

Дан Сектора за ванредне ситуације обележава се у знак подсећања на датум оснивања Сектора, 17. септембра 2009. године, као јединствене службе у области заштите и спасавања у ванредним ситуацијама.  Такође,
17. септембра обележава се и крсна слава ватрогасаца-спасилаца, Пресвета Богородица Несагорива купина, која се слави од 2015. године, када су ватрогасци из тог сектора формирали ватрогасну службу на Хиландару.

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7611/DAN_SEKTORA_ZA_VANREDNE_SITUACIJE_2024_00.jpg