Расписан јавни позив за доделу бесповратних средстава домаћинствима за смањење загађења ваздуха преласком на еколошки прихватљивији енергент

Градоначелник Симо Салапура расписао је Јавни позив за доделу бесповратних средстава домаћинствима пројекта смањења загађења ваздуха преласком на еколошки прихватљивији енергент на територији града Зрењанина за 2024. годину

Јавни позив је расписан на основу Правилника о смањењу загађења ваздуха преласком на еколошки прихватљивији енергент за домаћинства на територији града Зрењанина за 2024 годину и Уговора о суфинасирању реализације пројекта смањења загађења ваздуха пореклом из индивидуалних извора у 2024. години на територији града Зрењанина потписаним од стране Републике Србије - Министарства за заштиту животне средине и Града Зрењанина марта ове године.

 

Предмет суфинансирања обухвата следеће МЕРЕ смањења загађења ваздуха пореклом из индивидуалних ложишта:


1. Набавка и инсталација котлова на природни гас заменом постојећих уређаја (ложишта- угаљ/мазут/лож уље/дрво) преласком на еколошки прихватљивији енергент (грејачи простора). за ПОРОДИЧНЕ КУЋЕ .
Удео средстава подстицаја износи 50% од вредности укупне инвеститтије са ПДВ-ом. по појединачној пријави. амаксимално 85.000 динара са ПДВ-ом.
- минимални степен корисности котла (грејача простора) на природни гас износи 90%.
 

2. Набавка и инсталација котлова на биомасу (дрвни пелет. брикет, еечка).
заменом постојећих уређаја (ложишта- угаљ/мазут/лож уље/дрво), грејача простора (котао нли пећ) ЗА ПОРОДИЧНЕ КУЋЕ
Удео средстава подстицаја износи 50% од вредности укупне инвестиције са ПДВ-ом по појединачној пријави, а максимално 110.000 динара са ПДВ-ом за котлове на био.масу (пелет и сечка),
- минимални степен корисности котла (грејача простора) на биомасу (дрвни пелет, брикет, сечка) износи 85%.
 

3. Набавка и угпадња топлотних пумпи, заменом постојећих уређаја (ложишта- угаљ/мазут/лож уље/дрво) за ПОРОДНЧНЕ КУЋЕ:
Удео средстава подстииаја износи 50% од вредности укупне инвестиције са ПДВ-ом по појединачној нријави, а маскимално 200,000 динара са ПДВ по пријави.
Корисници бесповратних средстава су домаћинства (породичне куће). Власник објекта може поднети пријаву само за једну меру и један објекат.
Право учешћа на конкурсу имају домаћинства која станују у породичним кућама, а која испуњавају услове у складу са јавним позивом.

 
Пријавни образац за Јавни конкурс може се преузети на интернет страници града Зрењанина као и у месним заједницама према адреси становања или у Одељењу за привреду на адреси Слободана Бурсаћа 4. Зрењанин

Рок за подношење пријава је до 31. јула 2024. године.


Текст Јавног позива:

 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7534/large_Grb_Indeks_300.jpg