Novo vatrogasno-spasilačko vozilo od Vlade Srbije i za zrenjaninsku jedinicu

Vatrogasno-spasilački bataljon Policijske uprave u Zrenjaninu jedan je od 14 u Srbiji u koji je stiglo novo namensko vozilo, nabavljeno od strane Vlade Republike Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova. Ceremonija raspodele vozila, kojoj je prisustvovao potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, održana je u Beogradu, a uz 14 najsavremenijih vatrogasno-spasilačkih vozila, policijskim upravama dodeljena su i 72 transportna vozila, takozvane marice. Tom prilikom ministar je najavio da će Sektor za vanredne situacije MUP Srbije do kraja naredne godine imati oko 60 novih vatrogasno-spasilačkih vozila kojima će se, kako je rekao, u značajnoj meri popraviti situacija voznog parka u kome su neki kamioni stari i po nekoliko decenija.
 
 
 
Novo vozilo u značajnoj meri poboljšaće i situaciju u zrenjaninskom vatrogasno-spasilačkom bataljonu, gde takođe u voznom parku preovlađuju starija vozila, a broj intervencija u samom gradu i u naseljenim mestima raste iz godine u godinu. Iako su sva vozila u ispravnom stanju, njihove performanse i kapaciteti su u mnogome skromniji od vozila koja se sada proizvode. 
 
Vozilo marke “MAZ” raspolaže najsavremenijom opremom za spasavanje i gašenje požara, nadograđenom od strane beogradske firme “Vatrosprem”, a na osnovu međudržavnog sporazuma između zemlje proizvođača, Belorusije, i Srbije, kojim je MAZ prošle godine isporučio našoj zemlji 50 kamionskih šasija za ova vozila. 
 
 
 
Učešće domaće firme u poslu nabavke vatrogasno-spasilačkih vozila za MUP znači da je za vozila obezbeđen i kvalitetan servis.