Sport kao deo programa obeležavanja Praznika grada Zrenjanina

Povodom Praznika grada Zrenjanina, 17. novembra, održava se niz različitih manifestacija, a u  proslavu su se uključili i sportisti i rekreativci koji su juče, u organizaciji Komande za razvoj Banatske brigade, učestvovali na četvrtom sportskom susretu u zrenjaninskom “Medisonu”. 
 
U najstarijoj namenskoj sportskoj dvorani u Srbiji održan je turnir u malom fudbalu, odbojci i basketu “3 na 3” i pošto to mogućnosti u tom sportsko-sajamskom objektu dozvoljavaju, mečevi su se igrali istovremeno, na tri terena. 
 
 
 
Učešće su uzeli pripadnici Garnizona Vojske Srbije u Zrenjaninu - Komande Banatske brigade, Gradske uprave Zrenjanin, javnih preduzeća i sportskih organizacija i klubova grada Zrenjanina. Otvaranju turnira prisustvovao je i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, koji je istakao da se ovih dana, kao i čitave ove godine, obeležava vek od Velikog rata.
- Kroz istoriju je vojska Srbije imala značajnu, a ne retko i presudnu ulogu, da bi mi danas imali lagodniji život i izvesniju budućnost. Okupili smo se i danas ovde, zajedno s pripadnicima Komande za razvoj banatske brigade, javnim preduzećima, sportskim organizacijama, da bi se pre svega družili, obeležavajući ovaj značajan istorijski datum za našu državu, ali i Praznik grada i Dan Komande Banatske brigade - kazao je Salapura i dodao da su doprinos uspešnoj organizaciji ovog događaja dali i Javna ustanova “Sportski objekti” i Sportski savez grada Zrenjanina. 
 
 
 
Zamenik Komandanta za razvoj Banatske brigade, potpukovnik Nikola Fatić, objašnjava da je 17. novembar Praznik grada, ali i dan te vojne jedinice, koji se obeležava i kroz sportska takmičenja. Najavio je i učešće jedinica zrenjaninskog garnizona Vojske Srbije na velikoj manifestaciji “Otvoreni dan”, povodom Praznika grada, u subotu, od 11 do 14 časova, na Trgu slobode.