7. mini olimpijada - Uprkos svemu dodati život

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac otvorio je 7. mini olimpijadu - Uprkos svemu dodati život, koju organizuje udruženje za pomoć MNRO “Suncokret“, a koja je protekle subote održana u SRC “Partizan”.  Događaju je prisustvovala i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Olivera Lisica.

 

 

Zamenik Santovac je pozdravljajući učesnike rekao da Grad Zrenajnin podržava ovakve manifestacije i zahvalio "Suncokretu“ koja tradicionalno svake godine organizuje ovo takmičenje.

- Da to uspešno rade pokazuje i današnje takmičenje koje je okupilo više od 150 takmičara iz deset gradova i opština sa teritorije Vojvodine. To pokazuje ozbiljnost i kvalitet rada ovog udruženja, a  godine postojanja, preko četrdeset, govori o njihovom radu. Želimo da "Suncokret“ i u narednom periodu organizuje ovakve aktivnosti, a mi ćemo biti tu da pomognemo. Ono što prvenstveno želim jeste da se, iako nam vreme ne ide u prilog, družite, da pokažete svoje mogućnosti, a ono što je nama bitno jeste da iz Zrenjanina ponesete lepe utiske -  rekao je Santovac.

 

 

On je napomenuo da olimpijada nije klasično takmičenje u kome je bitno takmičenje i rezultat, već i prilika za druženje.

- Ovo pokazuje humanost, pokazuje dobar primer inkluzije, ali i ozbiljnost organizacije i da nismo zaboravili na one na koje moramo misliti svakog dana. Uprkos svemu dodati život jeste slogan ove olimpijade, a naravno da će Grad Zrenjanin nastaviti da im pomaže i da im predoči da je uz njih– rekao je Santovac. 

Ružica Tomin, predsednica "Suncokreta“ kaže da je olimpijada od velike važnosti za mlade ljude koji nemaju često priliku da se druže i prikažu svoje mogućnosti i da ideju bavljenja sportom šire u svojim sredinama.

-Imamo podršku lokalne samouprave, ali manje od pokrajinskog sekretarijata za sport. Ipak, nama je i ovo dovoljno, jer i sa malo možemo postići mnogo i da ovi mladi ljudi budu srećni, da se druže, takmiče, pobeđuju i osećaju sve ono što mi ostali osećamo u nekim prilikama – rekla je ona.

Zrenjanin je učestvovao sa tri ekipe, ekipama škole "9. maj“,  "Suncokret“ i Gerontološki centar.

Olimpijadu je pomogla i zrenjaninska kompanija Gomeks.

- Uvek smo spremni da pomognemo ovakve manifestacije, naša kompanija ulaže u najmlađe, zdravo odrastanje, a ovo je jedan od načina da pokažemo da nam je zaista stalo – rekao je Nedeljko Gološin ispred te kompanije.