Predstavnici opštine Svrljig u poseti Zrenjaninu, kao primeru dobre prakse

Grad Zrenjanin bio je juče domaćin delegaciji opštine Svrljig, čiji su predstavnici u našem gradu boravili u okviru projekta Programa za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) u Republici Srbiji, koji ima za cilj jačanje kapaciteta Skupštine opštine Svrljig za veću uključenost građana u njen rad. Svrljig je, uz Zrenjanin, jedna od pilot-opština uključena u projekat “Jačanje nadzorne uloge u javnosti u radu Narodne skupštine“ i posetu njenih predstavnika Zrenjaninu, kao primeru dobre prakse, organizovali su upravo UNDP i rukovodilac tog projekta Biljana Ledeničan koja je takođe juče boravila u Zrenjaninu.
 
 
Nakon prijema kod zamenika gradonačelnika Zrenjanina, Saše Santovca i obilaska Barokne sale Gradske kuće, predstavnici opštine Svrljig upoznali su se s radom Kancelarije za brze odgovore, u okviru nje Sistema 48, Gradskog uslužnog centra, kao i s nekim od projekata do sada realizovanih u sferi unapređenja komunikacije između Gradske uprave i građana i u oblasti prekogranične saradnje s Rumuiijom i Mađarskom. U zgradi "Vodotornja" gosti su posetili Biznis-inkubator, Kancelariju za lokalni ekonomski razvoj i studio EBI internet televizije, jedan od primera uspešno realizovanog projekta prekogranične saradnje s Rumunijom.
 
   
 
Delegaciju opštine Svrljig predvodili su predsednik Skupštine opštine Nebojša Antonijević i njegova zamenica Dragica Ristić, a prijemu u Plavom salonu prisustvovali su i pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, zamenik predsednika Skupštine grada Ljubomir Stanisavljev, sekretar Skupštine grada Milan Mrkšić i članovi Gradskog veća Zlatana Ankić i Radiša Dupljanović. Iako je Svrljig, koji pripada Nišavskom okrugu, u odnosu na Zrenjanin značajno manja jedinica lokalne samouprave, poseta našoj Gradskoj upravi ocenjena je kao veoma korisna, i po rečima članova njihove delegacije, pokušaće da bar neka od stečenih iskustava implementiraju u radu tamošnje opštinske uprave.