Spektakularnim vatrometom otvoreni jubilarni ''Dani piva''

Tradicionalnom zdravicom, obraćanjem gradonačelnika Janjića i spektakularnim vatrometom, sinoć su u Zrenjaninu otvoreni jubilarni, 30. "Dani piva". Na festivalskoj bini na Žitnom trgu potom je nastupio Amadeus bend, a nakon njega i Mamba Blek, bend Šabana Bajramovića.
 
 
Posetioce manifestacije prvo je pozdravila glumica zrenjaninskog Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" Nataša Luković, ćerka pokojnog glumca Radovana Lukovića, dugogodišnjeg "zaštitnog znaka"  "Dana piva", u liku popularnog Sime Cacina. Pivsku zdravicu književnika Radivoja Šajtinca izrekao je i ovoga puta glumac Prvoslav Zakovski, koji je potom, sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem i članovima Kulturno-umetničkog društva "Pionir", podigao kriglu i nazdravio jubilarnim "Danima piva". 
 
 
 
Poželevši Zrenjanincima i njihovim gostima dobrodošlicu na jubilarne "Dani piva", gradonačelnik je podsetio na dugu tradiciju manifestacije.
- Počeli smo davne 1986. godine i dočekali ovogodišnje "Dane piva" za koje smo uvereni da će biti najbolji do sada, s najvećim brojem gostiju i najposećenijim koncertima. Sa željom da naredne dane provedemo u najboljem raspoloženju, dižem ovu kriglu i proglašavam tridesete "Dane piva" otvorenim! – poručio je Janjić, nakon čega je usledio spektakularan vatromet, koji su svi prisutni pozdravili s oduševljenjem. 
   
 

"Dani piva" nastavljaju se danas velikim koncertom Zrenjaninske filharmonije, premijernim koncertom na renoviranom Trgu slobode, koji počinje u 21 čas. Na Žitnom trgu istovremeno nastupaju legende domaće rok scene, YU grupa, a nakon njih, od 23.30 časova, Loko bend.
 
 
Na Trgu dr Zorana Đinđića, od 20 časova, nastupaju folklorni ansambli u okviru XIII Međunarodnog festivala folklora "Lala". U prepodnevnom terminu, od 11 časova, u hali sportova "Medison", ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Snežana Bogosavljević Bošković otvoriće XVI sajam inovacija, kooperacija i preduzetništva "INOKOP".