Svečano otvoren 16. Sajam inovacija, kooperacija i preduzetništva

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković otvorila je, danas XVI sajam inovacija, kooperacija i preduzetništva "INOCOOP 2015", koji se, kao i svake godine održava u hali “Medison”.

 

 

- Moram da naglasim značaj poljoprivrede i prehrambene industrije kako za prehrambenu sigurnost naših građana tako i za ekonomiju naše zemlje“, rekla je ministar prilikom otvaranja sajma i istakla da rešenja za prevazilaženje prepreka i potoškoća treba tražiti u inovacijama, istraživanjima i novim tehnologijama, koje smatra ključnima za uspešno stvaranje konkurentne poljoprivrede i prehrambene industrije- navela je ona i izjavila da su upravo slogan ovog sajma – inovacija, kooperacija i preduzetništvo ključ uspeha i za ova dva izuzetno važna sektora privređivanja.

-Inovacije, kooperacija i preduzetništvo moraju biti slogani i vodilje i za naše mlade. Oni su nepresušan izvor ideja i energije za istraživanja i inovacije, za nova tehološka rešenja. Oni moraju biti poluge budućeg razvoja i poljoprivede i srpskog sela i privrede, trgovine i turizma“, istakla je ministar i dodala da je zadatak Vlade, Ministarstva, lokalnih samouprava i privrednih komora da uvek podrži i pomogne manifestacije sa ovakvom vizijom i idejom- kazala je otvarajući Sajam Snežana Bogosavljević Bošković .

 

 

Čestitajući organizatorima sajma na istrajnosti u organizaciji ovog sajma koji je kako je ministar rekla "uspeo da opstane i uprkos teškim vremenima donese inovacije koje mogu da pospeše poljoprivredu", ona je izrazila uverenje da će ova manifestacija u budućnosti postati nadaleko poznata i okupljati još veći broj izlagača i posetilaca.

Obraćajući se prisutnima, poželevši im najpre dobrodošlicu u naš grad, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je istakao značaj ovog Sajma koji se, kako je naveo, pokazao  kao uspešna manifestacija koja okuplja veliki broj i zainteresovanost učesnika, ne samo iz naše već i inostranstva.

 

 

- Ova manifestacija je od izuzetnog značaja za Grad Zrenjanin, i dobra je prilika za susret privrednika, uspostavljanje novih kontakata, razmenu iskustava, ali i edukaciju, budući da se svake godine , u sklopu programa sajma, organizuju i stručni skupovi -rekao je on.

Kako je dodao, svemu tome će svakako doprineti i tema ovogodišnjeg sajma koja daje akcenat upravo na promovisanje regionalne privredne saradnje i stvaranje uslova za povezivanje privrednih subjekata regiona.

 

 

On je izrazio i zadovoljstvo što je Sajam otvorila ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine, jer je poljoprivreda jedna od najznačajnijih privrednih grana i zamajac razvoja našeg Grada. 

Predsednik Privredne komore Zrenjanin Milan Radovanović je rekao da je ovogodišnji sajam okupio više od 200 učesnika iz više od deset zemalja, da će se posebno predstaviti region Valjeva, a da će se na brojnim susretima i prezentacijama govoriti o čak petnaest tema.

 

 

Nakon svečanog otvaranja sajma, ministar je  zajedno sa gradonačelnikom, i njegovim saradnicima, obišla štandove izlagača kojima je na ovaj način pružena prilika da svoj proizvod i uslugu predstave velikom broju posetilaca i poslovnom svetu i da direktnim kontaktom dođu do novih poslovnih partnera ili klijenata.