Novi projekti prekogranične saradnje s Rumunijom - revitalizacija ''Plankerta''

U okviru programa Inrerreg-IPA prekogranične saradnje Rumunija-Srbija, juče je u  Zrenjaninu boravio Alin-Adrian Nica, gradonačelnik mesta Dudestii Noi iz Rumunije, sa saradnicima. On je u Gradskoj kući razgovarao sa zamenikom gradonačelnika Zrenjanina, Sašom Santovcem, članom Gradskog veća Radišom Dupljanovićem, predstavnicima Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Zrenjanina i direktorom Kulturnog centra Zrenjanina Goranom Marinkovićem.
 
 
Cilj posete bio je uspostavljanje partnerske saradnje na predstojećem zajedničkom projektu, u okviru prvog poziva IPA-CBC saradnje. Ono što je posebno značajno, jeste da je Alin-Adrian Nica rumunski član Komiteta za regione pri Evropskoj uniji, te da ima značajno iskustvo u toj vrsti međuregionalne saradnje. Mesto na čijem je čelu, Dudestii Noi, malo je naselje u Županiji Timiš, rumunskom delu Banata.  
 
Kako je nakon razgovora istakao Santovac, naša i rumunska strana konkurisaće za sredstva Evropske unije projektom revitalizacije i obnove parka "Plankert" u centru Zrenjanina, jednog od najstarijih gradskih parkova, koji se trenutno nalazi u lošem stanju.