Uspehe nižu i sportisti sa invaliditetom

Zamenik predsednice Skupštine grada Zrenjanina i predsednik Saveta za rodnu ravnopravnost Ljubomir Stanisavljev i članica Gradskog veća Zlatana Ankić organizovali su danas prijem za osvajače zlatnih medalja na takmičenju "Beograd Open 2015 - Međunarodni dan sporta osoba sa invaliditetom", članove stonoteniserskog kluba invalida K2 Zrenjanin, Mitra Đokića i Milana Zelena, kao i za njihovog trenera Slađanu Krsmanović.

 

 

Milan Zelen je tom prilikom istakao da je za njega lično ovo veliki uspeh, budući da je ovo prva zlatna medalja koju je osvojio, a da svakako prija i pažnja gradskih čelnika koju su pokazali za ove sportiste.

Deo zasluge za postignute uspehe pripada i Slađani Krsmanović koja je istakla da je ovaj turnir u Beogradu samo jedan od pripremnih turnira koji odigravaju tokom godine i da je bitno raditi tokom cele godine.

- Nadamo se da ćemo biti uspešni i na državnom ekipnom prvenstvo, koje nam, nadamo se predstoji u Zrenjaninu. Mi se za turnire pripremamo stalno, a kada govorimo o uslovima, moram reći da su naši uslovi zaista dobri, što nije slučaj u drugim sredinama. Imamo salu koju možemo da koristimo od ujutro do uveče i maksimalno je koristimo jer, treniramo dva puta dnevno. Idemo i na pripreme, bili smo u Slovačkoj, Sloveniji, Hrvatskoj i generalno, uslovi koje imamo su dobri - rekla je ona.

 

 

Ljubomir Stanisavljev je, česitajući im na uspehu, izrazio zadovoljstvo današnjim prijemom jer je, kako je naveo, uspeh ovih sportista značajan i za Grad Zrenjanin.

- Na tom takmičenju učestvovalo je preko 400 takmičara iz 20 zemalja, u 20 sportsskih disciplina. Zelen i Đokić su zaista dobri momci, a njihovim uspesima dajemo primer i ostalim sportistima sa invaliditetom, da im probudimo želju za sportom i izađu iz svojih kuća. Nije reč samo o dobrim rezultatima, za njih je to prilika i za nova prijateljstva i druženja- rekao je Stanisavljev i dodao da će iz tih razloga Grad nastaviti da im pruža podršku i dobre uslove za trening.

 

 

Članica Gradskog veća i Saveta za Rodnu ravnopravnost Zlatana Ankić, kaže da se Grad Zrenjanin i to telo, trude da pomognu osobama poput ovih sportista.

- Mi smo, kada pogledamo period od 2012. godine do sada, postigli mnogo toga, jer, oni nemaju samo onaj sportski deo takmičenja, već je i sam dolazak na takmičenje za njih veliki problem, oni moraju da imaju dodatne uslove ispunjene kako bi uopšte došli na trening koji je takođe specifičan. Lokalna samouprava se trudi da im te probleme olakša i da praktično ceo grad bude prijateljsko okruženje , ali i kada govorimo o odlascima u pozorište, bioskop i druge institucije. Lokalna samouprava je te probleme prepoznala i sada pokušavamo da ih rešimo, korak po korak - kazala je Ankić.