"Zilio" dostavio dokumentaciju za dobijanje građevinske dozvole

“Gruppo Zilio”, sa kojom su Grad Zrenjanin, odnosno JKP “Vodovod i kanalizacija”, početkom ove godine potpisali ugovor za uslugu prečišćavanja pitke vode za grad Zrenjanin, predala je danas na pisarnici Gradske uprave kompletnu dokumentaciju za dobijanje građevinske dozvole.

Generalni menadžer kompanije "Gruppo Zilio" za Srbiju Nenad Obradović, podsećajući da je reč o kompaniji koja ima zavidne reference u ovoj oblasti, rekao je da je dokumentacija rađena u skladu sa srpskim zakonodavstvom i našim propisima, kako je i dogovoreno.

 

 

Projekat je radio Projektantski biro “IWA” iz Beograda, a reviziju projekta uradio je zrenjaninski Institut “SM inženjering”.

On je naglasio da je dokumentacija predvidela sve tehničko - tehnološke procese i rešenja na budućem projektu postrojenja za prečišćavanje pitke vode, odnosno da je ta tehnologija već primenjena na mnogo projekata i da će zahvaljujući njenoj primeni i Zrenjaninci konačno imati zdravu pitku vodu.

“Gruppo Zilio” imala je u planu da pomenutu dokumentaciju dostavi 1. septembra, ali je do kašnjenja došlo zbog administrativno - tehničkih razloga od strane projektantskih kuća.

 

  

 

U bliskom narednom periodu, tačnije, za oko nedelju dana, kako je naveo Obradović, očekuje se da Grad Zrenjanin prihvati dokumentaciju, a zatim i dobijanje građevinske dozvole, što je i uslov za početak aktivnosti na organizovanju radova na gradilištu.

- Praktično, sve radnje koje slede nakon dobijanja građevinske dozvole dovešče do toga da aktivnosti na gradnji objekta počnu sredinom oktobra. Mi ćemo se pridržavati ugovornih obaveza, a najvažnije je da će postrojenje za prečišćavanje pitke vode biti u funkciji do kraja godine - rekao je Obradović.

- Navedeni rokovi mogu da budu ovako efikasni jer mi u procesu izrade postrojenja za prečišćavanje vode primenjujemo modularni način tehnologije izgradnje, što podrazumeva da je već značajan deo proizvodnje obavljen paralelno sa izradom dokumentacije u našim pogonima u Italiji, te da će se gotovi moduli dopremiti iz fabrike, direktno na gradilište u Zrenjaninu, gde će biti izvršeno njihovo povezivanje - dodao je još.