Donacija softvera za zrenjaninske škole u okviru projekta ''Superškola''

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i član Gradskog veća Slaviša Vlačić juče su primili predstavnike kompanije "Formatura" koja je, uz podršku Grada Zrenjanina, u okviru projekta "Superškola", donirala softver za učenje zrenjaninskim osnovnim školama i Regionalnom centru za talente. Prijemu u Plavom salonu Gradske kuće prisustvovali su i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Olivera Lisica i njen zamenik Zoran Kovački.
 
 
Grad Zrenjanin je postao prvi grad u Srbiji koji je od "Formature" dobio na besplatno korišćenje savremenu internet platformu za potrebe izvođenja nastave matematike, fizike, hemije i srpskog jezika u svim osnovnim školama na teritoriji grada. Da je neophodno uvoditi novine i osavremenjavati nastavu složili su se i predmetni nastavnici koji su ispred svojih matičnih škola prisustvovali prezentaciji interaktivne platforme za učenje, održanoj juče u   Baroknoj sali Gradske kuće.
 
Zamenik gradonačelnika Saša Santovac zahvalio se donatorima na lepom poklonu školama i odobrenom značajnom popustu od čak 60% u odnosu na redovne cene za sve zrenjaninske đake koji budu hteli softver da koriste kod kuće. 
- Ovo je još jedan vid ulaganja u školstvo, ulaganja u mlade, u našu budućnost i budućnost gada Zrenjanina. Grad će i u narednom periodu nastojati da što više sredstava iz budžeta bude opredeljeno upravo za projekte namenjene mladima – istakao je Santovac.
 
 
Zoran Kovački, zamenik načelnika Odeljenja društvenih delatnosti i organizator ove donatorske akcije, ističe da je Grad Zrenjanin prepoznao potrebu da osavremeni i unapredi nastavni proces. Sadašnje generacije školske dece o upotrebi savremenih tehnologija, najčešće znaju više od svojih roditelja i nastavnika, a da se vreme provedeno pokraj ekrana savremenih uređaja ne bi svelo samo na puko trošenje vremena, postarao se donator svojim softverom koji na nov, zanimljiv, slikovit i postupan način obrađuje sve lekcije nastavnog plana i programa za navedena četiri predmeta.
 
Pored svih osnovnih škola u Zrenjaninu, donacijom je obuhvaćen i Regionalni centar za mlade talente, gde će svi polaznici takođe imati mogućnost da besplatno koriste softver.