Grad spreman za predstojeću zimsku sezonu

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić izjavio je danas nakon sednice Štaba za vanredne situacije da Grad Zrenjanin spremno dočekuje zimsku sezonu. 

On je rekao da je Zimska služba spremna, te da su u koordinaciji preduzeće Direkcija za gradnju i uređenje grada,  JKP “Čistoća i zelenilo” i Komunalna policija, a da su na današnjem sastanku doneti i određeni zaključci.

Gradonačelnik Janjić je istakao da će pred sam početak zvanične sezone obići nadležne i  izvršiti smotru mehanizacije kako bi se i sam uverio da je sve spremno za predstojeće održavanje ulica i puteva u našem gradu. 

 

 

On je ukazao i da je JKP “Čistoća i zelenilo” obezbedilo novo vozilo za održavanje ulica, obezbeđeni su so i agregati, a nakon sprovedene javne nabavke, koju je izvršila Direkcija, za izvođača radova izabrana je firma “Eko gradnja”.

Inače, na današnjem sastanku pihvaćena je informacija o preduzetim merama i aktivnostima u vezi priprema za obavljanje poslova zimske službe 2015/2016 godine.

Donet je i zaključak da se u slučaju proglašenja vanredne situacije, kada službe redovnog održavanja nisu u mogućnosti da sprovedu programe, angažuju dodatna materijalno tehnička sredstva. 

JP Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina i JKP "Čistoća i zelenilo", iskazuju potrebu Gradskom štabu za vanredne situacije za angažovanje dodatne mehanizacije.

Gradski štab naređuje angažovanje potrebne dodatne mehanizacije preko JP Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina  i JKP "Čistoća i zelenilo".

Nadzor nad dodatno angažovanim materijalno-tehničkim sredstvima vrše zajednički   nadležne  službe JP Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina i Odeljenje komunalne policije, inspekcijsko-nadzornih poslova i vanrednih situacija.

Takođe, na današnjem sastanku usvojen je i zaključak po kome zdravstvene ustanove, škole, Mesne zajednice mogu preuzeti 100 kilograma soli za posipanje iz JKP "Čistoća i zelenilo".