Još dva nova investitora kupila zemljište u industrijskoj zoni

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, u prisustvu zamenika gradonačelnika Saše Santovca i saradnika, potpisao je danas još dva ugovora o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini sa predstavnicima zrenjaninskih preduzeća “Agrounija” i “MV Invest”.

Direktor “Agrounije” Robert Kočoban, preduzeća koje će graditi proizvodne kapacitete u zoni "Jugoistok", kaže da je ono osnovano 2003. Godine, a bavi se proizvodnjom i distribucijom mikro zalivnih sistema i folija za plastenike. 

 

 

Osim korišćenja proverenih rešenja u toj oblasti, preuzima i izrađuje nove tehnologije od najkvalitetnijih materijala, isprobavajući aktuelne novine. Tržištu ne nudi samo prskalice i zamagljivače, već u osnovi novu dimenziju zalivanja, čije prednosti u celosti dolaze do izražaja tada kada se zalivni sistem prilagođava i usklađuje sa datim potrebama konkretnog zemljišta. 

Kočoban je rekao da je početak gradnje objekata i proširenje delatnosti, kao i novo zapošljavanje radnika planiran za narednu godinu. 

 

 

Vlasnik “MV Investa” Milan Vidaković, naveo je da će investirati u industrijskoj zoni "Bagljaš", a da se preduzeće bavi izgradnjom stambenih i industrijskih objekata, postavljanjem podzemnih instalacija (toplovodi , gasne i vodovodne instalacije ) i ostalim uslugama iz oblasti građevinarstva, kao i pružanjem usluga građevinskom mehanizacijom. Preduzeće zapošljava blizu 40 radnika, a u planu je i zapošljavanje novih lica, početak izgradnje planiran je za januar naredne godine. 

Gradonačelnik Janjić je nakon potpisivanja ugovora ocenio da su napori lokalne samouprave da promoviše Zrenjanin kao dobro mesto za investiranje dali rezultate. 

Posebno zadovoljstvo  izrazio jer su to prepoznali i zrenjaninski privrednici koji su se osmelili da, kako je naveo, ne mala sredstva ulože u razvijanje svojih kapaciteta.

 

 

- Od ovog leta, do danas, potpisali smo trinaest ugovora što sa investitorima koji već posluju u našem gradu, što sa novim investitorima i to je dobra vest za Zrenjanince, jer, biće stvoreni uslovi za otvaranje novih radnih mesta - kazao je Janjić.  .

Gradonačelnik Zrenjanina je napomenuo da u industrijskj zoni “Bagljaš”, koja se nalazi na izlazu iz grada u pravcu Novog Sada, skoro da i nema slobodnih parcela, dok, u Industrijskoj zoni “Jugoistok” na drugom kraju grada, prema Beogradu, ima dovoljno mesta za dolazak novih investitora.

 

 

-To je dobro infratsrukturno opremljena zona u kojoj  posluje određeni broj investitora, a taj ceo kompleks površine preko hiljadu hektara, izdvaja Zrenjanin od mnogih gradova, jer, malo koji grad se može da ponudi hiljadu hektara gradskog građevinskog zemljišta u svom vlasništvu - kazao je novinarima Janjić.

Ugovore o kupovini zemljišta u industrijskoj zoni u Zrenjaninu do sada su, između ostalih, potpisali i italijanska kompanija Tehnostruture,  rusko srpska kompanija Kraun, kao i italijanski “Fulgar koji već nekoliko godina posluje u našem gradu i nekoliko zrenjaninskih preduzeća.