Planiranje i sprovodjenje programa razvoja sporta u jedinicama lokalne samouprave

Ministarstvo omladine i sporta i SKGO, u saradnji sa zrenjaninskom lokalnom samoupravom, organizovalo je danas, u Multimedijalnoj sali Gradske kuće, radionicu: Planiranje i sprovodjenje programa razvoja sporta u jedinicama lokalne samouprave.

Radionici su prisustvovali Predrag Peruničić, državni sekretar Ministartsva omladine i sporta, Maja Knežević, sekretar Odbora za obrazovanje, kulturu, sport i omladinu, Ljubomir Stanisavljev, zamenik predsednika Skupštine grada Zrenjanina, kao i predstavnici petnaest gradova i opština.

 

 

Pre početka radionice, državni sekretar razgovarao je sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem i tom prilikom ukazali su na važnost izrade Strategije.

Ljubomir Stanisavljev, koji je u ime Grada Zrenjanina pozdravio goste u Multimedijalnoj sali, istakao je da lokalna samouprava dugi niz godina podržava omladinu i sport.

- Ovakve radionice su od velikog značaja za donošenje kvalitetnih Strategija. Neophodno je da se zajedničkim snagama napravi takav sistem, koji će afirmisati sportske vrednosti i koji će omogućiti da sport bude dostupan svakom građaninu – rekao je Stanisavljev.

 

 

Državni sekretar Predrag Peruničić je istakao da je namera ministarstva da radionice na temu izrade Strategije sporta budu organizovane kako taj, izuzetno važan dokument, ne bude, kako je naveo, samo mrtvo slovo na papiru.

- Počeli smo u Zrenjaninu, organizovali okrugli sto, a zatim i u drugim gradovima, odredili lica za saradnju, umrežili smo sve lokalne samouprave, što je veoma važno. Svaka lokalna samouprava mora imati svoju Strategiju, ali je bitno da imamo obučene ljude koji će je izraditi, upravo ove radionice će tome doprineti - rekao je Peruničić.

 

 

Govoreći o značaju ovakvih radionica i ulozi SKGO, Maja Knežević je ukazala da je uloga lokalne samouprave važna, što podrazumeva i važnost SKGO, kao njihove asocijacije.

- Lokalne samouprave imaju zadatak da napišu svoju, lokalnu, Strategiju sporta, koja bi se naslanjala na nacionalnu, a gde bi bili prepoznati i lokalni ciljevi, a ona treba da bude završena 6. januara - kazala je ona.