Prijem za članove kluba KSR ''Banat''

Gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić organizovao je danas, u Plavom salonu Gradske kuće, prijem za članove reprezentacije Srbije u šaranskom ribolovu, Bojana Bojanića i Mrguda Tasovca, kao i selektora reprezentacije Željka Sirara, inače, članove kluba KSR "Banat".

Povod današnjeg prijema je osvojeno treće mesto reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Španiji.

Kako su naveli, na 17. svetskom prvenstvu u Španiji u mestu Kaspe, učestvovale su 24 zemlje, a naša reprezentacija brojala je 11 takmičara. 

 

 

- Zauzeli smo treće mesto što je izuzetan rezultat, jer je naš takmičarski budžet bio neuporedivo manji u odnosu na sve ostale. Zadovoljni smo rezultatom jer mi jedini nismo bili ni na treningu, za nas je to bilo preskupo -  rekao je Sirar.

On je posebno istakao rezultat zrenjaninskog dela reprezentacije, jer su Bojan Bojanić i Mrgud Tasovac imali izuzetno lošu lokaciju u odnosu na ostale takmičare, ali su bili drugi u sektoru. 

- To je njima već peti put da budu drugi u sektoru, na svetskim prvenstvima. Problem je što mi od države dobijamo veoma skromna sredstva, dok druge reperezentacije imaju mnogo više novca, ali i stipendije za takmičare i druge pogodnosti. Zbog toga je njima mnogo lakše i da treniraju i da se takmiče, a naši rezultati vrede mnogo više - napomenuo je Sirar.

Bojanić je istakao da je Klub sportskih ribolovaca "Banat" iz Zrenjanina najtrofejniji klub u šaranskom ribolovu. 

-Imamo pet titula prvaka države, tri vicešampšionske titule i jednu bronzanu - naglašava Bojan Bojanić.

 

 

Gradonačelnik Janjić je istakao da je prezadovoljan učešćem reprezentacije, pre svega naših Zrenjaninaca, kao i osvajanjem bronzane medalje, što je, kako je ocenio, veliki uspeh.

- Naravno, ozbiljno razmišljamo da unapredimo taj sport, odnosno, napravimo dobar ambijent za bavljenje tim sportom u gradu, ali, ne samo, bavljenjem sportom, mislim da je je turizam neiskorišćen resurs Grada Zrenjanina, između ostalog, i ribolovačkog turizma koji je veoma interesantan u ovom podneblju, kao što je to slučaj sa lovnim i drugim - rekao je on i naveo da Grad ima planove za iduću godinu, pre svega sa jezerima na Peskari, kao i drugim terenima, ali i Tisom i zaštićenim područjima kojima se bavi zrenjaninsko JP “Rezervati prirode”.