Prijem za šampionku u šotokan karateu

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac primio je danas u svom kabinetu Mariju Maljicu iz Stajićeva, osvajača svetskog Kohai kupa u šotokan karateu, održanom od 9. do 11. oktobra ove godine u Subotici.
 
U tom gradu, u organizaciji Shotokan karate do of United nations, Šotokan karate saveza Srbije i Grada Subotice, održano je 23. Svetsko prvenstvo za seniore i mlađe seniore, kao i 8. Kohai kup za mlađe uzraste. Na takmičenju je ucešće uzelo 35 zemalja sa oko 2000 takmičara. Naša predstavnica, članica karate kluba "Banat Aradac" bila je najbolja u konkurenciji kate – pojedinačno. Četrnaestogodišnja Marija Maljica ovim sportom bavi se pet godina, uspeh u Subotici joj je najveći do sada, a kako je istakla tokom prijema, postigla ga je u jakoj konkurenciji.  
 

Povod za današnji prijem, osim postignutog rezultata, bio je i dogovor sa zamenikom gradonačelnika oko podrške Grada Zrenjanina predstojećem takmičenju u šotokan karateu u našem gradu. Turnir je najavio trener i takmičar u ovom klubu Danko Đokić:
- U "Kristalnoj dvorani" u Zrenjaninu 13. decembra biće održan drugi međunarodni turnir koji je prošle godine okupio oko 500 takmičara, sada očekujemo još veći broj, a potvrđeni su nam dolasci iz Slovenije, Mađarske, Rumunije i BiH – Republike Srpske – kaže Đokić i dodaje da se on četiri godine nalazi na trenerskoj funkciji u klubu koji okuplja oko 60-70 članova. U Republici Srbiji, po njegovim rečima, egzistira 142 kluba šotokan karatea, što govori o masovnosti ovog borilačkog sporta i veštine.
 
 
Saša Santovac rekao je da je organizovao prijem za jednu talentovanu sportistkinju iz našeg grada i da će Grad podržati organizaciju najavljenog turnira.
- Podržaćemo ovaj turnir kao što smo podržali i brojna druga međunarodna takmičenja u našem gradu. Cilj nam je da se što više dece bavi sportom i da imaju mogućnost da u Zrenjaninu odaberu sport koji vole i koji žele da treniraju. Posebno nas raduje kada neko od te dece postigne i uspeh u međunarodnim razmerama, kao što je to sada učinila mlada karatistkinja iz Aradca – naglasio je zamenik gradonačelnika Zrenjanina.