Asfaltiranje u Pupinovoj - gradonačelnik najavio nove investicije i u narednoj godini

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa zamenikom Sašom Santovcem, danas se u centru grada, na nekoliko lokacija, informisao o infrastrukturnim radovima i aktivnostima koje ne prestaju ni tokom jeseni. Obilazak je započeo u Pupinovoj ulici, gde su u toku završni radovi na rekonstrukciji kolovoza kod Glavne pošte i Gradske biblioteke. U prepodnevnim časovima počelo je asfaltiranje, a prethodno je radovima obuhvaćeno rešavanje atmosferske kanalizacije, postavljanje ivičnjaka, zamena dotrajale podloge (iskop i postavljanje dva sloja rizle za teretni saobraćaj).  O izvršenim radovima gradonačelnika je izvestio direktor JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" Goran Kravarušić.
 
 
Dosadašnji kolovoz bio je u jako lošem stanju, bez ivičnjaka, a s obzirom da je bio vidljiv i sa Trga slobode, pružao je veoma ružnu sliku. Sada realizovana investicija nagoveštava i neka nova saobraćajna rešenja i nova ulaganja u centru grada, o čemu je novinarima danas govorio gradonačelnik.
- Ovim radovima u Pupinovoj, praktično, završavamo građevinsku sezonu u samom centru i na najbolji način rešavamo jako ružan deo te ulice. Behaton stazom  saniraćemo nekadašnju lošu bankinu, koja je prethodnih godina, pa i decenija, postojala na ovom delu Pupinove. Drugi deo ulice ostavljamo za narednu godinu, jer tu imamo velikih planova. Hoćemo da naš centar i dalje živi, a problem su pristupni putevi i parking prostor – nagovestio je Janjić nove velike radove u Pupinovoj ulici i okruženju.
 
 
 
On je investicionu sezonu koja je na izmaku ocenio kao izuzetno uspešnu. 
- Izuzetno sam zadovoljan onim što smo uradili, kako u užem i širem centru, u rubnim delovima grada, ali i u 22 naša naseljena mesta. Ponosan sam i na svoje saradnike, na svoj tim, i sve ono što smo zacrtali u 2015. godini smo i uradili. Imamo ambiciozne planove i za narednu godinu i bićemo svi zajedno svedoci kako će izgledati Zrenjanin 2016. godine – istakao je Janjić tokom obilaska radova na afaltiranju Pupinove ulice.
 
 
Direktor "Direkcije za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina"  Kravarušić rekao je da je vrednost radova u Pupinovoj oko 3,5 miliona dinara i da je radove izvelo preduzeće "Vojvodinaput – Štrabag" Pančevo, kao i da će radovi biti završeni do kraja vikenda. On je sumirao ovogodišnje radove u oblasti infrastrukture u Zrenjaninu, nabrojavši neke od najvažnijih.  
- Završena je rekonstrukcija kompletnog centra grada, odnosno treća faza pešačke zone i popločano 13 hiljada kvadratnih metara površine, uz prethodno kompletno saniranje podzemne infrastrukture. Postavljena je nova javna rasveta, ove godine se završava i tender za izgradnju dve fontane. Završili smo u potpunosti i Gimnazijsku ulicu, u kojoj smo takođe uradili novu rasvetu. 
 
Kravarušić je podsetio i da je urađena rekonstrukcija 12 kilometara biciklističkih staza, da je više ulica dobilo novu asfaltnu podlogu, kao i da su izgrađene tri kružne raskrsnice, čija je vrednost 60 miliona dinara.