Gradonačelnik Janjić, povodom Praznika grada: želimo da naš grad bude dobro mesto za život

- Sećamo se naših slavnih predaka, a njihove reči i dela i danas su prisutni i usmeravaju nas ka budućnosti. Želimo da naš grad bude u svakom pogledu dobro mesto za život i mislim da smo na pravom putu da to i ostvarimo – poručio je gradonačelnik Janjić na svečanoj akademiji, održanoj povodom Praznika grada Zrenjanina u sali Narodnog pozorišta "Toša Jovanović". On je naglasio da se, nakon 31. oktobra, datuma koji je po suštini prethodio jučerašnjem, još jednom sećamo ljudi i događaja koji su menjali istoriju i koji su presudno uticali na položaj srpskog naroda u ovim krajevima i njegovo pristupanje Matici Srbiji.
 
 
- 17. novembar 1918. godine primer je velikog herojstva srpske vojske i njenih predvodnika, ali i političke mudrosti i zrelosti tadašnjih narodnih prvaka da smenu vlasti i smenu država izvedu na najbolji mogući način, gotovo nezabeležen u našoj istoriji – mirno, bez prolivanja krvi i nepotrebnih ljudskih stradanja. Taj čin izveli su dr Slavko Županski i njegovi saradnici, uz vojnu podršku Gvozdenog puka "Knjaz Mihajlo" i pukovnika Dragutina Ristića. Prethodno je srpska vojska ispisala najslavnije stranice svoje istorije i u neprekidnom pobedonosnom maršu od Solunskog fronta oslobodila sve delove porobljene otadžbine. Kada je, konačno, prešla i Dunav, srpski narod u Monarhiji koja je nestajala počeo je da slavi gotovo tri veka čekanu i željenu slobodu – osvrnuo se Janjić na novembarske događaje od pre 97. godina.
 
On je iskoristio priliku i da kaže da je, povodom Praznika grada, u Aradcu svečano otvorena najlepša i najsavremenija školska sala na teritoriji grada.
- Veoma brzo ćemo takvu salu otvoriti i u Mihajlovu, pa u Ečki, uređujemo i centar grada i periferiju, dovodimo nove investitore i siguran sam da ćemo i narednog 17. novembra imati puno dobrih razloga da kažemo da smo poboljšali život svih naših sugrađana – poručio je gradonačelnik prisutnima u sali zrenjaninskog pozorišta.
 
 
U umetničkom delu programa svečane akademije, glumac NP "Toša Jovanović" Miljan Vuković podsetio je na još neke istorijske događaje i činjenice o jednom od najznačajnijih datuma u istoriji grada, a potom je održan i koncert Srpskog hora "Sveti Serafim Sarovski" iz Zrenjanina.