U Perlezu najviše predloga za uređenje parka

U nastavku obilaska mesnih zajednica zamenik gradonačelnika Saša Santovac obišao je i Perlez i tom prilikom u prostorijama Mesne zajednice “Perlez” razgovarao sa sekretarom Mišom Minićem i predsednikom Saveta dr Draganom Tošićem, a sastanku su prisustvovali i predsednik i član Nadzornog odbora Ljubomir Jovičin i Boško Martinov, kao i član Saveta Kosta Željski.

 

 

Santovac je tom prilikom istakao da je iz tog sela pristiglo oko pedesetak predloga  meštana za projekat “Participativno budžetiranje”, a da se najviše njih odnosilo na uređenje parka u centru sela i rekonstrukciju dotrajalog dečijeg igrališta, postavljanje tribina na seoskom stadionu i asfaltiranje ulica.

 

 

Ukazujući na potrebe meštana predstavnici mesne zajednice naveli su da je veliki problem nedostatak komunalnog radnika, iako su u prethodnom periodu izdvojili sredstva i obezbedili alate i mašine za rad.

Takođe, meštani Perleza traže asfaltiranje pojedinih ulica, poboljšanje javne rasvete, izgradnju fekalne kanalizacije i sanaciju zgrade u kojoj je smeštena Mesna kancelarija.

 

 

 

I ovde, kao što je to slučaj u drugim selima, potrebno je urediti nadležnost kada su groblja u pitanju, a kojih u ovom selu ima tri.

U Perlezu su uspeli da započnu renoviranje zgrade mesne zajednice, novac je obezbeđen i  do sada je urađeno oko pedeset odsto radova. 

 

 

Po rečima dr Dragana Tošića planova za naredni period je mnogo, ali, kako je naveo, njihova realizacija zavisiće ne samo od odluka lokalne samouprave, već i od toga hoće li se meštani opredeliti za ponovno uvođenje samodoprinosa, jer, sadašnji ističe iduće godine.