Uručeni ključevi korisnicima stanova za socijalno stanovanje

Gradonačelnik Čedomir Janjić i direktor JP ''Gradska stambena agencija'' Laslo Fuks uručili su danas ključeve korisnicima stanova za socijalno stanovanje, koji se nalaze u Ulici Franje Kluza u Zrenjaninu.
 
  
 
Prema rečima Fuksa, pet stanova je dodeljeno stanarima, a za preostale objekte će se raspisati novi konkurs tokom januara. 
 
On je dodao da je ova investicija koštala oko 35 miliona dinara, od tog je 25 miliona obezbedila Republika, za finansiranje građevinskih radova, a sa 10 miliona je učestvovala lokalna samouprava kroz zemljište i infrastrukturu.
 
 
Radovi na stambenim jedinicama započeti su prošle godine, tokom ove je završena njihova izgradnja, a u avgustu je raspisan konkurs za dodelu stanova, naveo je gradonačelnik Janjić prilikom obilaska ove lokacije:
 
- Pravila konkurisanja za stanove su jasna i veliki je broj zainteresovanih. Posebno sam zadovoljan zbog toga što su danas ključeve stanova dobila i dva naša starija sugrađana sa invaliditetom - ukazao je Janjić.
 
 
Od ukupno deset stanova, dva je namenjeno osobama sa invaliditetom, a preostalih osam, stambeno ugroženim licima, koja imaju primanja niža od proseka.
 
Stanovi se daju u zakup na period od tri godine, uz mogućnost obnavljanja ugovornog odnosa, bez prava na otkup.
 
Korisnici stanova dužni su da plaćaju mesečnu kiriju čiji iznos ne sme da prelazi 30 odsto njihovih primanja i primanja članova domaćinstva, a kretaće se između 4.912 i 7.010 dinara.
 
Zakupac je obavezan da snosi troškove tekućeg održavanja stana i komunalnih usluga.
 
Kako je istakao gradonačelnik Janjić, planirano je dalje širenje ovog kompleksa, a zemljišta ima dovoljno. Od zakupa stanova praviće se poseban fond, a iz budžeta Grada će biti određena sredstva za dalju gradnju.