Градоначелник примио новог бискупа Мирка Штефковића - за наставак добре сарадње Града Зрењанина и Зрењанинске бискупије

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура примио је јуче у свом кабинету монсињора Мирка Штефковића, новог Зрењанинског бискупа. Након што је 1. јуна заређен у катедрали светог Ивана Непомука, ово је била прва бискупова посета Градској кући и прилика да с градоначелником поразговара о сарадњи између Градске управе и Зрењанинске бискупије, као и о многим актуелним питањима која се тичу свих становника града Зрењанина, наравно и припадника католичке заједнице. Пријему су присуствовале и помоћнице градоначелника Снежана Вучуревић и Марија Дамјановић.
 
 
 
Током посете, градоначелник је бискупу честитао освећење и инаугурацију и ступање на дужност у нашем граду, изразивши отвореност за наставак сарадње Града Зрењанина и Бискупије. Градоначелник је известио бискупа о великим инфраструктурним улагањима и пројектима на нивоу града, а затим је истакао да је град познат као вишенационална и мултикултурална средина, уз изузетно висок степен суживота различитих националности и вера. 
 
Бискуп Штефковић се захвалио на позиву и изразио отвореност за сарадњу, пре свега у области културе и заштите животне средине.  
 
 
 
Градоначелник је подсетио да Град Зрењанин сваке године расписује конкурс за финансирање пројеката цркава и верских заједница, на ком имају право да конкуришу све цркве и које то право и користе. Овогодишњим конкурсом Град Зрењанин део средстава издвојио је управо за церемонију ређења бискупа, одржану у катедрали пре две недеље.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7519/Prijem_za_biskupa_Stefkovica_0.jpg