Зрењанин од сутра до недеље домаћин Европског турнира у инклузивној кошарци за жене, свечано отварање сутра увече у Градској башти

Зрењанин ће, током предстојећег викенда, бити домаћин још једног међународног спортског догађаја - Европског турнира у инклузивној кошарци, на ком је најављено више од 110 учесника. Турнир се одржава од сутра, 6. јуна до недеље, 9. јуна, у обе спортске дворане, а свечано отварање биће уприличено сутра, у 20 часова, у Градској башти, уз присуство бројних званица, између осталих и министра спорта Републике Србије Зорана Гајића, покрајинског секретара за спорт и омладину Данета Басте и селекторке женске кошаркашке репрезентације Србије Марине Маљковић.  
 
Тим поводом, данас су се јавности обратили национални директор Специјалне олимпијаде Србије Александар Станојевић и директор Јавне установе “Спортски објекти” Зрењанин Данијел Шебез. Станојевић се на самом почетку захвалио Министарству спорта Републике Србије, које им је омогућило да организују овако велико такмичење, као и Граду Зрењанину на указаној подршци.
 
 
 

- Од 5. до 9. јуна у Зрењанину ће бити посебна репрезентација Европе, биће преко 110 учесника и оно што је за нас јако важно то је да овај турнир треба да покаже заједништво, одосно да и деца са посебним потребама могу да се баве спортом. Инклузија је јако битна у друштву и кроз спорт је то најбоље урађено. Ми очекујемо после овога да људи схвате колико је битно да се сви баве спортом, притом имамо велико задовољство да најавимо да ће наш тренер женског кошаркашког Националног тима Марина Маљковић бити на отварању, и као што знате, она има своју Фондацију која се бави учешћем жена у спорту. Једна од идеја је и та, када смо организовали ово, да покажемо колико нам је важно да се жене баве спортом у нашој земљи. Још једном се захваљујем градоначелнику Зрењанину Сими Салапури који пружа велику подршку Специјалној олимпијади Србије и локалном клубу “Хенди спорт”, без којег ово не би могли да организујемо - казао је Станојевић.
 
 
 
Данијел Шебез, директор “Спортских објеката” града Зрењанина обратио се присутнима у име града, градоначелника и у своје лично име. Рекао је да је Специјална олимпијада  основана у Америци 1968. године и од тада до данас више од 185 земаља је узело учешће у овом пројекту. 
- Такмичења у оквиру овог турнира биће одржана у “Кристалној дворани” и у хали спортова „Звониимир Звонко Вујин", у периоду од 10 до 18 часова. Желим свим учесницима да се добро осећају у нашем граду, да им пожелим добре спортске резултате и позивам грађане да у што већем броју подрже ово такмичење, јер је ово нешто са чиме Зрењанин може да се поноси - истакао је Шебез.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7507/Press_Inkluzivni_turnir_kosarka_0.jpg